Hirdetés

Így könnyítsd meg az egykezes böngészést Androidon



|

Az Opera Touch segítségével még nagyobb kijelzős okostelefonon is gyerekjátékká válik az egykezes böngészés.

Hirdetés

Az Opera egyik viszonylag új mobilos, Android platformra tölthető böngészője az Opera Touch. A mezőny igencsak zsúfolt, ezért érdemes valamivel kitűnni belőle. Az Opera Touch azzal próbál, hogy még a nagyobb kijelzős okostelefonokon is lehetővé teszi az egykezes használatot. 

Hirdetés

A böngésző felülete a riválisokéhoz mérten könnyedebb, ezért a navigáció is egyszerűbb egy kézzel. A FAB, vagyis a gyors akciógomb is ezt segíti. Ennek hála egy kézzel is elérjük a navigációt, a lapokat és egyebeket. Amennyiben megérintjük és nyomva tartjuk, akkor a legutóbbi három laphoz egy-egy nagy gombot jelenít meg, de külön gombbal az összes lap előnézetét is megnyithatjuk.

Lentebb néhány kisebb gombot is kapunk, amelyek segítségével beszkennelhetünk például QR-kódot, begépelhetjük a keresési szavakat, illetve hangalapú keresést indíthatunk. A keresősáv is nagyobb valamivel, mint a többi mobilos böngészőben. 

Megéri-e váltani az Opera Touch böngészőre? Leszámítva az egykezes használat megkönnyítését, a szoftver abban is segít, hogy a Flow funkcióval könnyedén váltsunk a mobilos böngészésről az asztali internetezésre. Ehhez persze az asztali gépre is kell az Opera böngésző. Ott a Flow gombra kattintva, majd a mobilon a My Flow fülön egy QR-kódot beszkennelve kapcsolhatjuk össze a böngészőket. Ez persze kevés lehet ahhoz, hogy valakit elcsábítson a Chrome-tól vagy a Firefoxtól, de azért egy próbát mindenképp megérhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.