Hirdetés

Így küldheted háttérbe a Windows 10-en futó programjaidat



|

A Minimize To Tray nevű segédprogram képes bármilyen appot gyorsan kis méretbe küldeni, közvetlenül az értesítési területre.

Hirdetés

Vannak olyan programok, amelyek képesek a háttérben tovább futni - ezekben általában találsz egy olyan opciót, amellyel az értesítési területre kicsinyítheted az alkalmazást. Erre példa mondjuk egy torrentkliens (mint az uTorrent). Nem minden program képes ilyen észrevétlenül a háttérbe vonulni. Szerencsére azonban bármit leküldhetsz kis méretben az értesítési területre, ha beveted a Minimize To Tray nevű segédprogramot. 

Hirdetés

Minimize To Tray letöltése és telepítése után futtasd a program konfigurációs ablakát. Itt tudod megadni, hogy mely programok menjenek kis méretben a tálca értesítési területére. Ehhez elég megfognod az egérrel egy EXE-t, és a listára húznod. Természetesen az szoftver nevét is begépelheted, ilyenkor a program automatikusan megkeresi az EXE-t. Alternatív módszerként kézzel is kikeresheted a szükséges fájlt. Ha mindent felvettél a listára, jöhet az OK gomb, majd a program bezárása. A program önmagát is az értesítési területre küldi. 

Ha egy alkalmazást szeretnél az értesítési területre kicsinyíteni, ehhez elegendő az ablak kicsinyítés gombját megnyomnod. A program akkor is oda kerül, ha ezt a funkciót natív módon egyébként nem támogatja. A teljes méretbe való visszatéréshez elegendő rányomnod az ikonjára az értesítési területen. 

A segédprogramnak hála gyorsan és könnyedén elrejthetsz bármit az asztalról, praktikusabban, mint egy billentyűkombinációval. A programok ráadásul a háttérben tovább működhetnek, de nem tolakodnak az asztalon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.