Így ment életet az Apple Watch



|

Egy külföldi oldal összegyűjtötte, milyen esetekben volt hős az Apple okosórája.

Amellett, hogy cicás számlapot is beállíthatunk, csuklónkra tekintve olvashatjuk értesítéseinket, és akár hívást is indíthatunk, fogadhatunk, az Apple Watch egészségügyi eszköznek sem utolsó. A korábbi változatok csak pulzust mértek, aztán az Apple egyre több funkciót adott hozzá az újabb és újabb kiadásokhoz, és az okosóra most már képes felismerni, ha elesett a viselője, majd automatikusan jelezni ezt a hatóságoknak, továbbá van benne EKG.

Hirdetés

CNET összeírta, milyen esetekkel került be az Apple Watch a hírekbe. Volt, aki arról számolt be, hogy az óra egész éjszaka jelezte, amikor pulzusa 120 fölé ment (akkor jön az értesítés, ha 10 perce nyugalmi állapotban vagyunk, a pulzusunk mégis magas), és bár ő nem érezte, hogy a szíve gyorsan ver, másnap elment orvoshoz, ahol pajzsmirigy-túlműködéssel diagnosztizálták.

Egy másik illető egy szívrohamot úszott meg hasonló módon, de volt olyan is, aki az Apple Watch aktivitásjelző gyűrűit figyelgetve (melyek azt mutatják, hány kalóriát égettünk el, mennyit edzettünk, és felálltunk-e elégszer) szabadult meg jelentős súlyfeleslegtől, ügyelve arra, hogy minden nap legalább egyszer körbeérjenek a mutatók. 

A Watch segített akkor is, amikor egy részeg autós belehajtott egy piros lámpánál várakozó autósba, a vétlen sofőr lefejelte a kormányt, minek hatására elvesztette a látását, de ahelyett, hogy a telefonját kellett volna megkeresnie, az órájához nyúlt, és az egyik gomb 6 mp-es nyomvatartásával tárcsázta a 911-et.

A gyártó időről időre összeállít olyan videókat, amikben az óra viselői mondják el, hogyan tette jobbá mindennapjaikat, hogyan mentette meg életüket. Az alábbi is ilyen.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.