Hirdetés

Így mérheted meg iPhone-nal egy szempillantás alatt bárki testmagasságát



|

Nem kell ehhez más, csak egy LiDAR-ral ellátott modell, valamint egy előre telepített alkalmazás.

Hirdetés

Mérőszalaggal elég körülményes nyomon követni a gyermekek növekedését, ráadásul az eredmény sem túl pontos. Ennél is nehezebb a kíváncsiságtól hajtva azt ellenőrizni, hogy vajon nem igyekezett-e magát a randipartner a valóságosnál daliásabbnak beállítani, és pár nem létező centit még hozzáfüllenteni a tényleges testmagasságához.

Bármilyen cél is vezessen, gyorsan és egyszerűen megmérhetjük bárki magasságát, amennyiben egy iPhone 12 Pro / Pro Max, egy iPhone 13 Pro / Pro Max, vagy egy iPhone 14 Pro / Pro Max modell boldog tulajdonosának mondhatjuk magunkat. Ezek a készülékek ugyanis LiDAR-szkennerrel, valamint az Apple gyárilag telepített Mérés (Measure) alkalmazásával is rendelkeznek.

Hirdetés

Ahhoz, hogy a szóban forgó app el tudja végezni a dolgát, tartsuk az illető felé a mobilt úgy, hogy a teljes alakja elférjen a képernyőn. Ha minden jól csináltunk, egy-két szívdobbanásnyi időn belül megjelenik egy vízszintes vonal a képen a vizsgált személy feje búbjával egy magasságban, rajta az alkalmazás által kikalkulált értékkel. Utóbbit centiméterben, illetve lábban és hüvelykben is kiírathatjuk.

Érdekességként megjegyzendő, hogy nemcsak álló helyzetben mérhetünk magasságot a Mérés alkalmazással, hanem úgy is, hogy LiDAR hatókörében tartózkodó személy például egy széken ül. Természetesen az eredményről fényképet csinálhatunk, amit meg is oszthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.