Hirdetés

Így néz ki belülről a Samsung összehajtható mobilja



|

Valaki darabokra szedte a Galaxy Foldot, és képeket is mellékelt. Kiderült, hogy mennyi lesz a Samsung gyári bőrtokja, illetve az is, hogy a tesztelők és a YouTuberek nem olvassák el a kézikönyveket.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Fold április 26-án jelenik meg, és ez lesz a piacon az első igazi, mainstream összehajtható mobil. Bár a vételára minden eddiginél magasabb, elképesztően népszerű az újdonság, hiszen a Samsungot is meglepte a magas kereslet, és már nem tud több előrendelést fogadni. A készülékről alkotott képet ugyanakkor erősen beárnyékolta a napokban, hogy a tesztelőknek kiküldött modellek közül többel is gondok voltak, a képernyő napok alatt eltört. 

Hirdetés

Míg a The Verge két nap után domború részt vett észre, amely végül ki is szakadt, addig a Bloombergnél a képernyő fele elsötétült és nem reagált, miután leszedték a felső, védőfilmnek tűnő réteget. Így járt Marques Brownlee is. A CNBC-nél pedig egy nap után kezdett villogni, majd elsötétülni a képernyő egyik fele. A Samsung Galaxy Fold egy lenyűgöző okostelefon, de az eddigi visszajelzések szerint nagyon törékeny is. A Samsung szerint a média bizonyos mennyiségben korai Galaxy Fold modelleket kapott, a problémás készülékeket egyesével, alaposan és élőben vizsgálja ki a gyártó, a hibás darabokat gyorsan cseréli.

Kiderült viszont egy fontos dolog: a tesztelők, YouTuberek és influenszerek egyike sem olvasta el a kezelési útmutatót, pedig a Samsung leírta, hogy a képernyő felső rétegét nem szabad eltávolítani. Miután az influenszerek arra panaszkodtak, hogy erről nem szóltak nekik, a Samsung megint felhívta erre a figyelmet. Ez ugyanis a kijelző része, ami karcok ellen védi a panelt. A réteg eltávolítása sérüléseket okoz. A Samsung a vásárlók figyelmét még nyomatékosabban felhívja majd erre.

Időközben valaki pedig úgy döntött, alánéz ennek a rétegnek, sőt, a képernyőnek is. Ezért fogta a Galaxy Foldot, és darabokra szedte, majd fotókat is mellékelt a Weibón keresztül. 

A képeken jól látszik a készülék dupla akkumulátora, illetve az alkatrészek belső elrendezése. A fő képernyőt állítólag könnyű volt eltávolítani, így elvileg javítani is egyszerű lesz. Persze nem otthoni körülmények között, ugyanis igen profinak kell lennie valakinek ahhoz, hogy egy Galaxy Foldot szétszedjen. 

Roland Quandt eközben pedig megtudta, hogy a Samsung hivatalos, gyári bőrtokja 100 euróba kerül majd az összehajtható mobilhoz. 

A történtek után pedig sokan arra kíváncsiak, hogy vajon milyen problémák adódnak majd a Huawei összehajtható mobiljával, illetve mit mutat élesben a többi gyártó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.