Hirdetés

Így nézhet ki a Google Pixel 8 és a Pixel 8 Pro vadonatúj kamera alkalmazása, és nem bánnánk, ha széles körben elterjedne



|

Alapos ráncfelvarrást kap a kezelőfelület, ami jó eséllyel a régebbi modellekre is eljut majd.

Hirdetés

A 2016 óta forgalmazott Google Pixel telefonok legnagyobb erősségei között a közvetlenül a keresőóriás által finomhangolt Android operációs rendszert és a kamerás képességeket említhetjük. Az utóbbi hagyományosan előkelő helyet biztosít a sorozat aktuális modelljeinek az élvonalban, az ősz óta forgalmazott Pixel 7 Pro például jelenleg a 6. legjobb mobilos képalkotóként szerepel a DXOMARK rangos toplistáján.

Ehhez képest meglepő lehet, hogy a Google 2019 óta nem nyúlt hozzá a kamera alkalmazás kezelőfelületéhez, a bemutatásra váró Pixel 8 és Pixel 8 Pro viszont elhozhatják a nagy ráncfelvarrást.

Hirdetés

Az Android Authority egy Google-nél dolgozó forrástól jutott hozzá az alábbi képernyőfotókhoz, amelyek arról árulkodnak, hogy az új Pixelek egy teljesen átdolgozott kameraappal támadnak majd. A képek egész részletesen feltárják az új dizájnt, amit a Google frissítési gyakorlatának hála jó eséllyel a korábbi Pixelek is meg fognak kapni.

A legszembetűnőbb változás, hogy immáron külön menüpontokba kerültek a fotós és a videós funkciók, amelyek jelenleg az iPhone-hoz és más mobilokhoz hasonlóan közös sorban helyezkednek el. A friss UI-on a képernyő alján elhelyezett kapcsolóval válthatunk a fényképezés és a filmezés között, egy sorral feljebb pedig az üzemmódokat lapozgathatjuk.

A veterán felhasználókat eleinte összezavarhatja, hogy a Google felcserélte a hátlapi és az előlapi kamerák közötti váltásra szolgáló gomb helyét a Galéria ikonjával, és hogy a beállítások menü immáron nem a képernyő tetejéről lefelé, hanem az aljáról felfelé suhintással csalható elő. Maga az ablak viszont ugyanúgy a képernyő felső részén jelenik meg, tehát végső soron nem vált könnyebbé a funkciók elérhetősége.

A frissítés emellett a kamerás üzemmódok sorrendjét és felosztását is átvariálja, így azoknak is bőven lesz mit megszokniuk, akik hosszú ideje fotóznak a Google saját fejlesztésű telefonjaival. A korábbi évek menetrendje alapján októberben számíthatunk a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro debütálására, és ha igazak a pletykák, akkor a keresőóriás ezúttal jelentős hardveres fejlesztésekkel is készül a kamera kapcsán, melynek jegyében mindkét modell a Samsung 50 MP-es "GN2" elsődleges szenzorával érkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.