Hirdetés

Így oldhatja meg az Apple, hogy eleve frissítve bontsuk ki az iPhone-okat



|

A cupertinóiak megszabadíthatják a vásárlóikat az első beállításkor esedékes update-től.

Hirdetés

Még egy hónapja sincs, hogy az Apple kiengedte a vadonba az iOS 17-et, azóta viszont már három, nem teljesen problémamentes kisebb frissítés is érkezett az új mobil operációs rendszerhez, valamikor a következő hetek során pedig a nagyobb volumenű iOS 17.1 is befuthat.

A boltban vásárolt készülékek általában az iOS utolsó jelentősebb kiadásával érkeznek, így a záporozó update-ek miatt az első beállításkor szinte biztosan le kell frissítenünk őket, ami kissé belerondíthat a gondosan megtervezett felhasználói élménybe. Az Apple azonban rájöhetett, hogy miként szabadítsa meg a vásárlókat ettől a kötelező körtől.

Hirdetés

A vállalat titkait sokszor meglepően jól ismerő Mark Gurman ugyanis a legújabb hírlevelében arról ír, hogy a cupertinóiak kifejlesztettek egy új készüléket, amire egyszerre több iPhone is ráhelyezhető, s amely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, a dobozok felbontása nélkül végzi el a szoftver aktualizálását. A "pad" néven hivatkozott eszköz egy jelet küld a mobilok bekapcsolásához, majd a frissítés elvégeztével ismét ki is kapcsolnak az iPhone-ok, így az ügyfeleknek csak annyi tűnik fel a dologból, hogy a telefonjukon a mindenkori aktuális operációs rendszer fut.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor állhat szolgálatba az új megoldás, ahogy képeink sincsenek róla. A rossz hír viszont, hogy a varázspadot csak az Apple saját üzletei kapják meg, így a szolgáltatóknál, a viszonteladóknál és az apróhirdetési oldalakon seftelő szürke importőröknél vásárolt mobilok esetében továbbra is marad a kényszerű frissítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.