Hirdetés

Így segít a Telekom és a Vodafone a földrengés sújtotta Törökországban ragadt felhasználóin



|

A több mint 15 ezer halálos áldozatot követelő katasztrófánál magyarok is segédkeznek, nekik is könnyebb lett így a kapcsolattartás.

Hirdetés

Törökország és Szíria határán hétfő hajnalban történt egy, a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés, amit nem sokkal később egy újabb, 7,6-os földmozgás követett. A katasztrófa halálos áldozatainak száma már átlépte a 15 ezret, a sérültek számát 65 ezerre becsülik. A dermesztő hidegben magyar mentőcsapatok is segítik a munkát.

E tragikus eseményekkel összefüggésben a napokban több hazai telekommunikációs szolgáltató is bejelentette, hogy amennyire tudják, megkönnyítik a felhasználóik kapcsolattartását.

Hirdetés

A Telekom sajtóközleményéből kiderült, hogy február 6. és 28. között a Törökországban és Szíriában tartózkodó ügyfelek roaming díját (beleértve a hanghívásokat, SMS és MMS üzeneteket, valamint mobilnet forgalmat) jóváírják, a feltöltőkártyás ügyfelek által felhasznált roaming díjat pedig egyszeri, tízezer forintos egyenlegfeltöltéssel kompenzálják, hogy kapcsolatban maradhassanak szeretteikkel.

A Vodafone és a DIGI szintén nem számít fel roaming díjat február 6. és 12. között a Törökországban tartózkodó ügyfeleinek, valamint ingyenessé teszik az érintett területen belüli és onnan Magyarországra irányuló kommunikációt.

A Vodafone-nál azonnal készenlétbe helyezték a vállalat mobil bázisállomásait, amelyek több kilométeres körzetben képesek mobil lefedettséget, Wi-Fi-t, műholdas kommunikációt és mobil töltőállomásokat biztosítani, így szükség esetén a mentés és helyreállítás kommunikációs támogatásában segédkezhetnek, míg a Deutsche Telekom Csoport konkrét segítséget nyújt az érintetteknek: egymillió eurót adományoz az "Aktion Deutschland Hilft"-nek hogy segítsék az áldozatokat és családjaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.