Hirdetés

Így segít a YouTube, hogy összeszedd magad



|

A digitális jóléti programnak hála a YouTube kevésbé lesz tolakodó, és annak is segít, aki túl sokat nézi a rajta lévő videókat.

Hirdetés

A YouTube a legnépszerűbb videós platform a világon, és miközben majdnem az összes okostelefonon rajta van a YouTube app, addig elmondhatjuk, hogy felhasználók milliói töltenek naponta órákat a videók előtt. A Google éppen ezért a digitális jóléti programja keretében (amely az Android P-vel egyszerre mutatkozott be) igyekszik kevésbé tolakodóvá tenni a YouTube-ot, illetve emlékeztetőket ad a kezünkbe, amelyek szólnak, ha túl sokat bámuljuk a videókat. 

Hirdetés

Fontos változást jelent az, hogy az értesítéseket hogyan kézbesíti az app. Aki feliratkozott egy csatornára, és a harang ikont aktiválta, esetleg sorban nézte róla a videókat, az megszokhatta, hogy értesítést kap az új feltöltésekről a csatorna kapcsán. Ez a nap bizonyos pontjain zavaró lehet, főleg, ha többször is előfordul. 

Ezt ellensúlyozandó a felhasználóknak lehetősége lesz az értesítéseket lenémítani a nap bizonyos szakaszaiban. Ha ez nem elég, akkor az összestől megszabadulhatunk egy napi összesített jelentés javára, amit pedig egy általunk előre beállított órában kapunk meg. Így nem ugrik fel óránként 1-2 új videó a szemünk elé. 

Ideje szünetet tartani - ezt mondja az az emlékeztető, amit abból a célból kapcsolhatunk be, hogy még időben észhez kapjunk, ha leragadtunk a YouTube előtt. Ez az emlékeztető felugorhat minden 15, 30, 60, 90 vagy 180 percben. Ilyenkor az aktuális videót leállítja, és közli, hogy túl sok időt töltünk előtte. Természetesen ezután is mi döntünk, hogy lerakjuk a készüléket vagy pedig bezárjuk az értesítőt. 

Az új funkciók jelen pillanatban is útban vannak Androidra és iOS-re frissítések formájában. Az asztali böngészős kiadást egyelőre nem érintik az újítások. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.