Hirdetés

Így szállt fel a világ legnagyobb repülőgépe



|

Sor került a gigantikus Stratolaunch Roc második tesztrepülésére.

Hirdetés

Sokáig az Antonov An-225 volt a világ legnagyobb szolgálatban lévő repülőgépe, ami 285 tonnás súlyával, 88,4 méteres fesztávjával és 84 méteres hosszával tartotta a csúcsot. Bár hosszát (76,3 méter) és súlyát (226.796 kg) tekintve a Stratolaunch Roc nem múlja felül, 114 méteres fesztávjával maga mögé utasítja a teherszállítót. Hat hajtóműve és 28 kereke szintén nem hétköznapi.

Április 29-én volt a Roc második tesztrepülése, a Mojave-sivatagban található Mojave Air and Space Portból indították útjára, hogy előbb 4267 méteres magasságba emelkedjen, majd visszatérjen a földre.

Hirdetés

A repülés zavartalan volt, 3 óráig és 14 percig tartott, különböző manővereket követően a gép  épségben landolt. A Stratolaunch rövid videóiban láthatjuk a monstrumot.

A vállalat célja, hogy megkönnyítse a hiperszonikus repülés tesztelését: a Roc szállítja majd a többször használható autonóm, Mach 6-osztályú Talon 6-ot, ami ezt elősegítheti. A Talon 6 több mint 60 másodpercen át tud majd hiperszonikusan repülni, majd automatikusan visszatér a kijelölt kifutópályára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.