Hirdetés

Így szinkronizáld a PC-d egy atomórával



|

Nagyon fontos a pontos rendszeridő - mindehhez pedig jó segítség lehet egy extra szoftver is.

Hirdetés

A legtöbben nem foglalkoznak a PC-n megjelenő dátum- és időbeállításokkal, elvégre a telepítéskor ezt egyszer beállítjuk, azután pedig elfelejtjük. 

Hirdetés

A pontos rendszeridő azonban nagyon fontos, az egyértelmű okokon túl azért is, mert csak így férhetünk hozzá sikeresen a HTTPS-alapú weboldalakhoz, illetve csak így kerülhetjük el, hogy a levelezőkliensek rosszul dátumozzanak, valamint váratlanul lejárjanak a próbaidős szoftverek. 

Ha jobb gombot nyomunk a tálcán lévő órán, majd a dátum és idő beállítását választjuk, akkor a megjelenő ablakban több opciót is kapunk. Először bizonyosodjunk meg róla, hogy a [Pontos idő automatikus beállítása] és az [Időzóna automatikus beállítása] be vannak kapcsolva. 

A [További dátum-, idő- és területi beállítások] résznél nyomjunk az [Idő és dátum beállítása] részre, majd az [internetes idő > Beállítások módosítása] lehetőségre, és bizonyosodjunk meg róla, hogy be van pipálva a [Szinkronizálás egy internetes időkiszolgálóval]. Ha be van, akkor a rendszer automatikusan szinkronizál. Természetesen hiba esetén más szerver is választható. 

Ha a Windows beépített megoldása valamiért nem működik, akkor jó alternatívát jelent a Dimension 4 szoftver is, ami személyes használatra ingyenes. A beállításokban rengeteg szerverből lehet választani, és részletes beállítások is akadnak. 

Ha mindezek ellenére is gond van a rendszeridővel, akkor elképzelhető, hogy ideje elemet cserélni az alaplapban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.