Hirdetés

Így takard ki a szenzorsávot



|

Egy app akkor is el tudja rejteni a kijelzőbe belógó szenzorsávot, ha ezt a készülék rendszere gyárilag nem támogatja.

Hirdetés

Az iPhone X-zel kezdődött, most pedig szépen sorban az androidos világot is meghódítja a kijelzőbe belógó szenzorsáv. Van, akit nem zavar az érzékelősziget, sokak azonban nem tudnak vele megbékélni. Úgy néz ki, hogy muszáj lesz, ugyanis majdnem az összes nagy gyártó átvette már az Apple megoldását. Valószínűleg egészen addig marad majd a szenzorsáv, amíg az Apple úgy nem dönt, hogy leszámol vele.  

Hirdetés

Addig is azonban örülhetünk, hiszen a hivatalos állásfoglalások szerint ezzel a konfigurációval még több képernyőt kapunk a kezünkbe. A Google is támogatja az ötletet, ugyanis az Android P gyári támogatást kínál majd a különféle méretű és formájú érzékelőszigeteknek. 

A szenzorsáv melletti füleket azonban nem igazán lehet hasznosan kiaknázni, videózásnál pedig kifejezetten zavaró ez a rész. Szerencsére az Android P már képes kezelni ezt a helyzetet, de a rendszer megjelenésére egy darabig még várnunk kell. A Huawei EMUI kezelőfelülete ezért már most felkészült, és el tudja rejteni a "füleket" a P20 és a P20 Pro okostelefonok kijelzőjéről. Ez azt jelenti, hogy az állapotsávot feketére festi a rendszer, vagyis ez a rész egybeolvad a szenzorsávval, legalábbis optikailag. Az OLED-kijelzőkön ez remekül működik, az LCD-k feketéje azonban nem annyira meggyőző. 

Mit tehet az, aki az Android P-re vár, nem Huawei készüléket vett, azonban az okostelefonján van belógó szenzorsáv; és szeretné azt láthatatlanná tenni? A fejlesztők minden gondot megoldanak: a Nacho Notch feketére festi a szenzorsáv melletti értesítési területeket. A legjobb, hogy automatikusan képes igazodni a kivágás magasságához, és csak egy csempét foglal el az értesítési központban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.