Hirdetés

Így tartsd ébren a laptopod becsukott állapotban is



|

Egy apró beállítás, és a Windows 10-es laptop akkor sem alszik el, ha összezárjuk.

Hirdetés

Egy laptopot természetesen nem csak út közben, otthon is használhatunk. Ha csatlakoztatunk hozzá monitort, külső billentyűzetet és egeret, akkor még asztali gépet is csinálhatunk belőle. Ezzel viszont egy gond van: a Windows alapértelmezésben alvó módba helyezi a notebookot, amint annak lehajtjuk a képernyőjét. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy hiába nem akarunk másodlagos kijelzőt csinálni a laptopból, azt nyitva kell tartanunk. Vagy mégsem? Szerencsére a fentebb említett alapértelmezést könnyedén módosíthatjuk. 

Ehhez első lépésben vegyük célba a laptop tálcáján megjelenő akkumulátor ikont. A jobb alsó sarokban, az értesítési területen találjuk meg. Nyomjunk rajta jobb egérgombot, majd válasszuk az [Energiagazdálkodási lehetőségek] sort. 

A felugró ablakban keressük meg a bal oldali panelt, és nyomjunk rá az [Adja meg, mi történjen a képernyő lehajtásakor] sorra. Ezután külön részt találunk arra az esetre, ha áramforráshoz van csatlakoztatva a laptop, illetve ha akkumulátorról működik. [A képernyőfedél lecsukásakor] részt állítsuk át [Nincs műveletre]. A [Módosítások mentése] gombbal véglegesíthetjük a beállításokat. 

Ezután a képernyő lehajtását követően is normál módon üzemel tovább a laptop, vagyis úgy is használhatjuk asztali gépként, hogy szinte elrejtjük szem elől. Az alvó módot vagy a kikapcsolást ezután a Start menüből kell majd kezdeményeznünk. Fontos, hogy erről ne feledkezzünk meg, és működés közben véletlenül se tegyük egy táskába a gépet, és keljünk útra vele: sok hőt termelhet, ami kárt tehet a laptopban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.