Hirdetés

Így tartsd meg a felhőben a mobilodról törölt fotókat



|

A Google Fotók korlátlan tárhelyet ad a képeinknek, és azt is lehetővé teszi, hogy helyet csináljunk az okostelefonunk tárhelyén, miközben semmit nem veszítünk el.

Hirdetés

A Google Fotók korlátlan tárhelyet garantál mindenki számára, aki szeretné elmenteni a saját felhőjébe a képeit. A szolgáltatás önmagában is remek (sőt, igazából a legjobb jelenleg), ilyen feltételek mellett azonban messze a legjobb és legkedvezőbb ajánlat. 

Hirdetés

Az persze, hogy az okostelefonról a felhőbe mentjük a képeinket, még nem jelenti azt, hogy egy kisebb tárhellyel ellátott készüléken lesz elég szabad helyünk is. 

A megoldás az, hogy eltávolítjuk a készülékünkről a képeket, ezzel pedig tárhelyet szabadítunk fel. A dolog persze árnyaltabb a törlés gomb megnyomásánál, ilyenkor ugyanis a Google szinkronizálná a változtatásokat, és a felhőből is törölne. 

A megoldás az, hogy a Google Fotóknak megmondjuk, tartsa meg az érintett elemeket a felhőnkben. Hogyan? Feltételezve, hogy az automatikus mentést és szinkronizálást már beállítottuk, jelöljük ki a készülék fizikai tárhelyéről törölni kívánt képet. Nyomjuk meg a jobb felső sarokban lévő menügombot, majd válasszuk az eszközpéldány törlése lehetőséget. Ilyenkor a készülékről töröljük a fotót, de a Google Fotókban minden megmarad. 

Ezt egyszerre több képpel is eljátszhatjuk, ha egyen lenyomva tartjuk az ujjunkat, és azután többet is kijelölünk, majd ugyanígy betérünk ebbe a menübe. 

Aki még nem állította be az automatikus mentést a korlátlan ingyenes tárhelyére, az a Google Fotók menüjében a [Beállítások] részt, majd az [Automatikus mentés és szinkronizálást] keresse. A korlátlan tárhely csak a kiváló minőség mellett érhető el (16 megapixelig, de a rendszer automatikusan tömörít), illetve megadhatjuk a menteni kívánt mappákat és a mentés paramétereit is (például, hogy az csak töltés közben történjen meg). 

A Beállításokban lévő [Eszköztárhely felszabadítása] menün keresztül pedig az online már mentett összes képet és videót eltávolíthatjuk az adott eszköz fizikai tárhelyéről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.