Így tiltsd le egyetlen androidos app frissítését

|

Alkalmazásonként is letiltható az automatikus frissítés, mindehhez pedig rootolásra sem lesz szükség.

Hirdetés

Általánosságban ajánlott dolog, hogy az androidos okostelefonunkra telepített appok mindegyike a lehető legfrissebb legyen. A legújabb verzió használata általában nem csak az elérhető legnagyobb biztonságot garantálja, hanem zökkenőmentes működést és további plusz funkciókat is. Néha azonban előfordulhat, hogy valamiért nem akarunk egy bizonyos appot frissíteni. 

Hirdetés

Lehet, hogy nem érdekel minket az új verzió extra funkcióáradata, esetleg az új kiadás már nem működik a készülékünkkel. Mindegy, hogy mi az ok, adódhat olyan helyzet, hogy egy-egy app automatikus frissítését szeretnénk letiltani. 

De meg lehet ezt tenni egyenként, konkrét appok esetében? Bár elsőre sok beállításon törnénk a fejünket, esetleg a Google Play Áruház automatikus frissítési funkcióját tiltanánk le; szerencsére van ennél könnyebb és egyszerűbb megoldás is. Olyan, ami mellett az összes többi alkalmazásunk automatikusan frissül majd. 

Hirdetés

Ez a megoldás nem csak beépített, hanem még rootolás sem szükséges hozzá. Persze nem rakták szem elé, ezért könnyen elkerülheti a figyelmünket. 

A beállítás első lépésében nyissuk meg a Google Play Áruházat, majd navigáljunk a konkrét app adatlapjára. Az adott alkalmazás automatikus frissítését letilthatjuk, ha a jobb felső sarokban lévő három pontos menügombra nyomunk, majd kivesszük a pipát az automatikus frissítés mellől. 

Ezután a rendszer soha többé nem frissíti az adott appot - kizárólag akkor, ha a frissítés telepítését mi magunk kezdeményezzük manuálisan. 

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.