Hirdetés

Így tiltsd le gyorsan a mikrofont a Windows 10-ben



|

A Microsoft rendszerében néhány másodperc alatt kiiktatható a mikrofon, ha elővigyázatossági okokból erre szükség van.

Hirdetés

Sajnos mostanra odáig jutottunk, hogy egy webkamera vagy egy mikrofon állandó fenyegetést jelenthet a magánszféránkra és a titkainkra. 

Hirdetés

Van aki úgy érzi, hogy nincs mit rejtegetnie, van aki jobb szeretné, ha senki sem tudna kémkedni utána. Az viszont kétségtelen, hogy a hackerek a PC-k webkamerái és mikrofonjai után is képesek könnyedén kémkedni. 

Mit tehetünk? A webkameránál a legegyszerűbb és talán legjobb módszer a szigetelőszalag, de ez sajnos nem működik a mikrofonokkal. Éppen ezért ezeket le kell tiltanunk. Persze léteznek olyan támadási módszerek, amelyekkel ez a korlátozás megkerülhető, de az esetek többségében és a hétköznapokban remélhetőleg bőven elegendő. 

A magánszféra védelme mellett a mikrofon letiltása hasznos lehet, ha nem szeretnénk, hogy egy felvett videóra a zajt is rögzítse a gép, esetleg a weboldalak ellen, amelyek engedélyt kérnek a mikrofon használatára. 

A művelet elvégzéséhez a Windows 10-ben nyomj jobb egérgombot a Start menün, majd kattints az [Eszközkezelőre]. Ez a [Gépház > Eszközök] menüből is elérhető. 

A felugró ablakban nyisd le a [Hangbemenetek és -kimenetek] részt, majd keresd meg a mikrofont. Kattints rajta jobb gombbal, és nyomj rá a [Tiltás] opcióra. Ezután egy párbeszédablak figyelmeztet, amelyet ha leokézol, a mikrofonod többé nem működik. Az engedélyezését ugyanitt végezheted el. 

A módszer a Windows 8.1-ben és a Windows 7-ben is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.