Hirdetés

Így töröld az Internet Explorert a Windows 10-ből



|

Sokan nem tudják, de az Internet Explorer még mindig benne van a Windows 10-ben. Mivel teljesen felesleges, akár meg is lehet szabadulni az elavult böngészőtől.

Hirdetés

Az Internet Explorer még mindig velünk van, bár már senkit sem érdekel, még magát a Microsoftot sem. A Windows 10-hez ugyanis az Edge böngészőt szánja a redmondi óriás, ezt pedig épp mostanában alakítja át és újítja meg teljes mértékben. Bár az Internet Explorer senkinek sem kell, sokak rendszerén ott pihen, úgy, hogy nem is tudnak róla. Mivel a Windows 10 nem építkezik erre a böngészőre, ezért akár meg is lehet szabadulni az Internet Explorertől. 

Hirdetés

Az Internet Explorer a Vezérlőpulton keresztül törölhető a Windows 10-ből. Első lépésben nyissuk meg a Vezérlőpultot (mondjuk a Start menü keresőjén keresztül), majd menjünk a [Programok] menüre. A megjelenő képernyőn kattintsunk a [Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása] lehetőségre. 

Ezután megjelenik egy lista a Windows egyes szolgáltatásairól, amelyek a rendszerre vannak telepítve. Ezt átgörgetve fellelhető az Internet Explorer 11 is. Alapból be lesz pipálva, ami azt jelenti, hogy telepítve van. Vegyük ki a pipát, és kattintsunk az OK gombra. 

A képernyőn ezután egy figyelmeztetés jelenik meg, amely szerint az Internet Explorer 11 eltávolítása gondokat okozhat, és megerősítést kér a rendszer a törlés előtt. Az eltávolítás némi időbe telhet, ezután pedig szükség lesz egy újraindításra is. Ezután viszont az Internet Explorert végleg száműztük. 

Ha később bármilyen ok miatt vissza szeretnénk kapni, akkor az előbb leírt módszerrel elég bepipálnunk a dobozást, a Windows 10 pedig feltelepíti azt a gépünkre. 

Az Internet Explorer 11 nem a Windows 10 alapértelmezett böngészője, csak azért van ott, mert mindig is a része volt a Windowsnak. Illetve azért, mert akadnak olyan régi oldalak, amelyek kizárólag ezzel működnek megfelelően. A Windows 10-nek azonban egyetlen funkciója sem épít az Internet Explorerre. Meglepő tény, de annak ellenére, hogy az Internet Explorer elavult és nem biztonságos, máig sokan használják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.