Hirdetés

Így tudod feloldani az iPhone-odat az Apple Watchcsal, ha maszkot viselsz



|

Az iOS 14.5 segítségével immár az Apple Watch is gond nélkül feloldja a telefonodat még akkor is, ha maszk van rajtad.

Hirdetés

Tegnap élesedett az iOS 14.5, ami számos fontos újítás mellett többek között azt is lehetővé teszi, hogy maszkot viselve feloldjuk a telefonunk képernyőzárát az Apple Watch segítségével, majd később akár le is zárhassuk ugyanígy a készüléket.

Most azt magyarázzuk el lépésről lépésre, mire van szükséged ehhez, és hogyan tudod beállítani a kényelmi funkciót.

Hirdetés

Kezdjük gyorsan az alapokkal: a beállítások elvégzéséhez minimum egy iPhone X mobiltelefonra (vagy újabb készülékre), és egy Apple Watch Series 3 vagy újabb okosórára van szükség. Az iPhone‌-on iOS 14.5-nek kell futnia, az órán pedig watchOS 7.4-nek.

Ha minden követelmény adott, akkor telefonunkon a Settings applikáción belül kell a Face ID & Passcode menüpontot választani. Saját passcode-unk megadása után az Unlock With Apple Watch szekció fel kell venni az irányt, ahol az Apple Watch felirat mellett kapcsolót kell zöldre, azaz bekapcsolt állapotra pöccinteni. Ha mindez megvan, akkor már csak az óránkra lesz szükség.

A beállítások elvégzése után az Apple Watch képes lesz feloldani a telefont, ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy magát az órát is passcode védje. Ezt a telefonunkon tudjuk beállítani a Watch alkalmazást elnindítva, majd itt Passcode menüpontban a Turn Passcode On opciót választva - itt kétszer egymás után meg kell adni a kívánt passcode-ot.

Az első feloldásnál még szükségünk lesz a passcode-ra, de ezt követően már megy a dolog, mint a karikacsapás. A feloldást és a lezárást haptikus rezgés jelzi az okosórán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.