Hirdetés

Így tűnik el végleg és örökké a mobilos Windows



|

Joe Belfiore beverte az utolsó szöget a mobilos Windows koporsójába.

Hirdetés

Sokak számára Joe Belfiore, a Microsoft egyik ügyvezetője volt a mobilos Windows (Windows Phone, majd Windows 10 Mobile) arca. Ő volt az, aki olyan fontos dolgok fejlesztésében járult hozzá a platformhoz, mint a Metro UI, az élő csempék vagy a Cortana. 

Hirdetés

Mindezek után kissé meglepő volt, amikor korábban egy 9 hónapos szabadsága alatt Apple iPhone és Samsung Galaxy S7 készülékekre váltott. A közel egy év alatt a világban járt és utazott. 

A Microsoft üzleti alelnöke jelenleg egy Samsung Galaxy S8-at használ, persze sok Microsoft szoftverrel - a tényt viszont nem titkolja. 

Ami azt illeti, a Twitteren rengeteg információt osztott meg, és azt is elárulta, hogy az appok hiánya miatt váltotta le a mobilos Windowst. 

Mindezek után nem elég, hogy megerősítette, hogy a mobilos Windows végleg halott, arra is kitért, hogy a Microsoft anno fizetett a fejlesztőknek, hogy azok adják ki a népszerű appokat a platformra. Mi több, sokszor maga a Microsoft írta meg az appot a fejlesztők helyett. Azok viszont még így sem jelentek meg, ugyanis túl kevesen használták a rendszert. 

Belfiore az utolsó szöget is beverte a mobilos Windows koporsójába azzal, amikor kijelentette, hogy a Microsoft továbbra is támogat majd minden mobilplatformot, de a Windows 10 Mobile többé nincs fókuszban. 

Érdekesség, hogy Bill Gates is Samsung okostelefonra váltott

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.