Hirdetés

Így turbózza fel a videókat a Pixel telefonokon a Google mesterséges intelligenciája



|

A Pixel 8 Prón debütált Video Boost nem művel csodákat, de azért van, amikor látványos különbséget eredményez.

Hirdetés

A Google még októberben leplezte le a 7 évnyi szoftverfrissítéssel támogatott Pixel 8 és a Pixel 8 Pro okostelefonokat, már akkor beígérve, hogy az év későbbi szakaszában új trükkökkel bővül a készülékek repertoárja. A napokban be is futott az ezeket elhozó frissítés, amely nemcsak az új Gemini mesterséges intelligenciát hozta el, hanem egy másik AI-funkciót is.

Ez nem más, mint a kizárólag a Pixel 8 Prót célzó Video Boost funkció, amivel a Google a videókat igyekszik felturbózni, beleértve a színeket, a zajcsökkentést, a képstabilizálást és az éjszakai felvételeket is.

A VideoBoost úgy működik, hogy az elkészült videókat a rendszer feltölti a keresőóriás szervereire, ahol a gépi tanulással trenírozott AI veszi kezelésbe őket.

Hirdetés

Az alábbi mintákat maga a Google osztotta meg a funkcióról, amelyek nappali és éjszakai fényviszonyok között is megmutatják, milyen eredményre számíthatunk.

Ahogy azt a felvételek is demonstrálják, a VideoBoost hatása elsősorban az éjszakai jeleneteknél látványos, azon viszont már lehet vitatkozni, hogy az extra fényerőtől eltekintve az alap, vagy a mesterséges intelligenciával megbűvölt felvételek néznek-e ki jobban. A Google gyári anyagainál valamivel életszerűbb Tim Brown alábbi videós tesztje, aki az udvarán prezentálta a megoldásban rejlő lehetőségeket.

A videó alapján gyenge fényviszonyok között nagyságrendekkel világosabbnak tűnnek az AI-kezelt anyagok, ahol viszont vaksötét van, oda nyilván a Google szerverei sem tudnak képzeletbeli lumeneket varázsolni, illetve helyenként apróbb akadozások is jelentkezhetnek a felhőben megfuttatott videókban.

A Pixel-tulajdonosok ugyanakkor nem csak a mesterséges intelligencia áldásainak örvendhetnek, a decemberi frissítés ugyanis a Tensor-chippel szerelt (Pixel 6-tól felfelé) Google-mobilok grafikus feldolgozójának teljesítményét is javította, jelentősen emelve a játékok képkockasebességét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.