Hirdetés

Így változik a Twitter fizetős hitelesítő rendszere, vajon ez megoldja a jelenlegi káoszt?



|

Elon Musk újabb céldátumot tűzött ki a fizetős hitelesítés elindítására.

Hirdetés

Az Elon Musk birtokába került Twitternél rengeteg a bizonytalanság, hiszen egyelőre nem igazán tiszta, hogyan is működik majd a milliárdos által belengetett lazább moderáció, ahogyan arról sem tudni sokat, hogy miként szeretné nyereségessé tenni a jókora adósságot felhalmozott platformot.

Az egyik csodafegyvernek viszont egészen biztosan a Twitter Blue előfizetést szánja, amely 8 dolláros havidíjért cserébe mindenkinek elérhetővé teszi a korábban a hivatalos fiókok megkülönböztetésére használt "Twitter Verified" hitelesítő jelvényeket. Az új szolgáltatás első bevezetési kísérlete a cégek és közszereplők nevével visszaélő trollfiókok miatt hamar kudarcba fulladt, majd november 29-ére tűzték ki az újraindulást, ám Musk végül ezt is lemondta.

Hirdetés

Most viszont úgy tűnik, hogy megvan a start legújabb dátuma, miután a milliárdos egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy jövő pénteken, vagyis december 2-án tér vissza a Twitter Blue. Az előző körben tapasztalt káosz elkerülése érdekében ezúttal arany jelvénnyel emelik ki a cégeket, szürkével a kormányzati szereplőket, kékkel pedig a magánszemélyeket, legyenek azok hírességek vagy hétköznapi felhasználók.

Az utóbbi miatt ugyanakkor nincs kizárva, hogy a trollok továbbra is visszaéljenek az ismert arcok nevével, így a privát fiókokat minden esetben "manuálisan" fogják hitelesíteni. A kérdés, hogy ez mennyire megy majd gördülékenyen azt követően, hogy a cégnél lezavart tömeges kirúgás után becslések szerint csak a korábbi személyzet kb. negyede viszi a hátán a platformot.

Egy másik posztban Musk azt is elárulta, hogy azok a magánszemélyek, akik valamilyen szervezethez tartoznak, egy második jelvényt is megjeleníthetnek majd a profiljukon, amellyel felhívják erre a figyelmet. A többi részlet egyelőre nem tisztázott, de ugyanebben a posztban a mágnás azt ígérte, hogy a következő héten több információt is megoszt a publikummal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.