Hirdetés

Így változtasd meg a számítógéped nevét Windows 10-ben



|

Apró módosítás, de mégis praktikus azok számára, akik jobban személyre szabnák a PC-jüket.

Hirdetés

A Windows 10-et futtató számítógépek az operációs rendszer telepítését követően egy véletlenszerűen generált nevet kapnak. Nem minden felhasználó tudja, de ez a név könnyedén megváltoztatható, ugyanis a rendszer lehetőséget kínál arra, hogy tetszőlegesen átírjuk a DESKTOP-XYZ1234 feliratot bármire, amire csak akarjuk. Akiknek a háztartásában akár több gép is működik, így nem kényszerül nehezen megjegyezhető betű- és számkombinációkat memorizálni, hiszen logikusan és praktikusan is átkeresztelheti a PC-ket.

Hirdetés

A véletlenszerűen generált alapbeállítás megváltoztatásához mindössze néhány egyszerű lépés szükséges. Először a Gépház menü bal oldalán a Névjegy fülre kell kattintani. Itt láthatók az Eszközspecifikációk és a Windows-specifikációk. Az Eszközspecifikációk alatt "A számítógép átnevezése" gombra kattintva pedig már meg is adható, hogy milyen új néven anyakönyveznénk a PC-nket.

Annyi megkötés azért van, hogy csak betűk, számok és kötőjelek használhatók, tehát szóköz és más írásjelek alkalmazása nélkül kell kreatívnak lennünk. A számítógép újraindítása után pedig már aktív az új név, amit később bármikor újra meg lehet változtatni, hiszen nincs erre vonatkozó megkötés.

A funkció egyébként asztali PC-n és laptopokon is ugyanúgy elérhető, utóbbi esetében még hasznosabb, amennyiben a Microsoft eszközkeresőjét használjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.