Hirdetés

Így válts bootolási sorrendet UEFI BIOS mellett



|

Megmutatjuk hogyan módosíthatod az elsődleges bootmeghajtódat, ha UEFI BIOS-t használsz.

Hirdetés

A BIOS alapvetően az a firmware, amelyet a PC-d bootolásakor látsz. Hiába van operációs rendszer a PC-den, hiába villámgyors a hardvered, hiába tűnik úgy, hogy a gép közvetlenül ezt tölti be, valójában mindig a BIOS az első. A BIOS-ban pedig van egy beállítás, ami lehetővé teszi, hogy megadd az elsődleges bootmeghajtódat. Ez csak akkor van így, ha régi BIOS-t használsz. Az UEFI BIOS-ban nem látsz ugyanolyan lehetőséget. 

Hirdetés

Ha mégis szeretnéd módosítani az elsődleges bootmeghajtódat, akkor ezt UEFI BIOS mellett is könnyedén megteheted, trükközések és extra lépések nélkül. 

Az UEFI BIOS beépített opcióval is rendelkezik, amit használhatsz erre a célra. Először is kapcsold ki a PC-d, majd kapcsold újra be. Mielőtt elérsz az operációs rendszer betöltőképernyőjéhez, látnod kell, hogy mely gombokkal jutsz el a BIOS-ba. Emellett olyan felirat is megjelenik, ami a bootolási beállításokhoz visz. Ezek a gombok rendszerenként eltérnek, a Google segítségével gyorsan megtalálod a választ, ha esetleg nem láttad kiírva a monitoron. 

A megfelelő gomb lenyomása után a beállítás megkérdezi, hogy melyik eszközt szeretnéd bootolásra használni. Bizonyosodj meg róla, hogy a menü használta előtt csatlakoztattad az eszközt, ellenkező esetben az nem látszik majd a listában. A kiválasztás után Enterrel kezdeményezheted a bootolást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.