Hirdetés

Így zabolázza meg az RGB-s perifériákat a Windows 11



|

Nem kellenek majd gyártói programok az RGB-s cuccok konfigurálásához.

Hirdetés

Egy szivárogtató még februárban szúrta ki, hogy a Microsoft egy új beállítási felülettel készül a Windows 11-hez, amely gyártótól függetlenül képes konfigurálni az RGB-világítással ellátott perifériákat, megszabadítva a felhasználókat az ehhez szükséges külső programoktól.

A redmondiak végül májusban erősítették meg, hogy Dynamic Lighting néven valóban érkezni fog egy ilyen funkció, most pedig élesben is felbukkant az operációs rendszerben, még ha csak egy szűkebb kör számára és kevés támogatott eszközzel is.

Hirdetés

A Dynamic Lightingot a napokban kiadott 23475-ös Preview Build hozta el, vagyis egyelőre csak a Windows Insider program tesztelői élhetnek vele, és ők is csupán a Razer néhány termékével próbálhatják ki. A Microsoft ugyanakkor azt ígéri, hogy később az Acer, az ASUS, a HP, a HyperX, a Logitech, és a Twinkly perifériái és hardverei is bekerülnek a repertoárba. A vállalat ezúttal egy képernyőfotót is megosztott a fények megzabolázására szolgáló új rendszermenüről:

A 23475-ös előnézeti kiadás ezen túlmenően a Fájlkezelőben is hibajavításokat eszközöl, hozzányúlt a biztonsági mentésből történő visszaállítás folyamatához, valamint elhozza az Emoji 15 szabvány támogatását. A frissítés újdonságainak teljes listáját ide kattintva böngészheted, benne a Dynamic Lighting-kompatibilis Razer termékek felsorolásával.

Az új Preview Build a Windows Insider Dev-csatornán érhető el, arról viszont szokás szerint nincs információ, hogy mikor várható az update nyilvános rajtja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.