Hirdetés

Így zárold a laptopod becsukáskor



|

A Lid Lock nevű segédprogram használatával elérheted, hogy a laptopod zárolja magát, amint összecsukod.

Hirdetés

A Windowsban több dolgot is beállíthatsz arra az esetre, hogy mit tegyen a rendszer, ha a laptopod képernyőjét lehajtod, vagyis a notebookot összezárod. Ilyenkor a gép alvó módba tud kapcsolni, képes hibernálni magát vagy pedig teljesen kikapcsolni. Alapvetően mindhárom opció lekapcsolja a rendszert. A negyedik opció pedig az, hogy ne történjen semmi. Amennyiben el szeretnéd érni, hogy a Windows 10 összehajtott laptopnál ne kapcsoljon ki, de azért zárolja magát, akkor egy külső fejlesztőtől származó apró segédprogramra, a Lid Lockra lesz szükséged. 

Hirdetés

A Lid Lock ingyenes, de sajnos a fejlesztő weboldala már nem elérhető. Jó hír, hogy a Softpedia adatbázisában megtalálható a program, onnan biztonságosan letölthető és telepíthető. Az alkalmazás a tálca értesítési területén bújik meg, ott helyezi el az ikonját. Konfigurálható beállításai egyáltalán nincsenek. Azt beállíthatod, hogy elinduljon-e, amikor a Windows 10 bebootol, de más testre szabási lehetősége nem ad a szoftver. 

A teendőd már csak annyi, hogy összehajtod a laptopod, a Windows 10 pedig zárolja magát. Alvó vagy hibernált állapotba nem vált át, és ki sem kapcsol. Amikor kinyitod legközelebb a gépet, akkor a bejelentkezési képernyőt látod majd, ahol meg kell adnod a jelszavadat. 

Persze egy PC zárolása egyébként sem nagy dolog, ha villámgyors szeretnél lenni, akkor a [Win+L] gyorsgombokat is használhatod erre a feladatra. A fentebb említett segédprogram azonban még kényelmesebb megoldást garantál, ami ráadásul ha kevéssel, de azért gyorsabb is. Ezzel ráadásul elkerülheted azt a várakozási időt, ami az alvó állapotból való felébredésekor várna rád. Néha különösen sokáig tart, mire a Windows 10 ilyenkor magára talál. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy segédprogram nélkül elég csak egyszer elfelejtenünk a rendszer lezárását, és mire visszajövünk a mellékhelyiségből vagy ebédszünetről, a találékony kollégák máris teleszemetelték a Facebookot és egyéb felületeket a nevünkben összehordott őrültségekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.