Hirdetés

Ijesztő, hogy milyen könnyű más bőrébe bújni a TikTokon is



|

Elegendő néhány másodperc, és már működik is a dolog.

Hirdetés

Lényegében bárkinek kiadhatjuk magunkat az interneten. A közösségi média korában ez annyira nem is meglepő, mint ahogyan az sem, hogy rengeteg átverés és csalás történik ennek köszönhetőn. Néhány alapvető, és minden felhasználó számára elérhető információval pillanatok alatt bújhatunk más bőrbe, és nem is kell különösebben megerőltetnünk magunkat ahhoz sem, hogy erről bárkit meggyőzzünk.

Valami hasonló esetet mutat be egy nemrégiben felkapott TikTok videó is, melyben az et.nya névre keresztelt felhasználó lényegében pár másodperc alatt hitette el egy éppen streamelő lánnyal, hogy ő az apukája, aki éppen most csatlakozott az adáshoz.

Ehhez ráadásul nem is kellett különösebben megszakadnia. Elegendő volt mindössze egy Facebookról leszedett profilkép és egy ott fellelhető becenév, és már meg is történt a varázslat.

Hirdetés

Pedig az elején még a streamer is meglehetősen szkeptikus volt a dologgal kapcsolatban, de nem kellett nagyon győzködni, hogy végül beadja a derekát és elhiggye, hogy az apukája is ott van az élő adásban.

@et.nya #CapCut 😂😂😭 #fypシ゚viral #faceapp #jokes #funny #viral ♬ original sound - et.nya

Sokan jót nevettek a dolgon, de voltak olyanok is, akikbe belehasított a felismerés, hogy milyen veszélyek és visszaélések melegágya ez valójában. Pedig nem is ez volt a első alkalom, hogy a felhasználó kiborította az embereket, ugyanis már korábban is számos élő adásba trollkodott bele az éppen közvetítők profilképével.

Az eset újra fontos emlékeztetőként szolgálhat arról, hogy érdemes kétszer is meggondolnunk, milyen rólunk árulkodó információmorzsákat hagyunk hátra a neten, mert manapság komolyabb tudás nélkül is villámgyorsan vissza lehet élni online képünkkel, adatainkkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.