Hirdetés

Ilyen fejlesztéseket hozhat az iPhone 16 Pro Max kamerája



|

Egy bejáratott forrás árulkodik a következő Apple-csúcstelefon kamerás hardveréről.

Hirdetés

A napokban két elemzőcég is arról számolt be, hogy az Apple 13 év után először átvette a vezetést a Samsungtól az okostelefonos piacon, amit nem utolsó sorban a drágább modellek iránti egyre nagyobb keresletnek köszönhet az almás gyártó. A cupertinóiak eladásait tehát nem az olyan megfizethetőbb készülékek tornázták fel az első helyre, mint az iPhone SE vagy az iPhone 15, hanem az 1000 dollárról induló Pro és Pro Max típusok, amelyek a mindenkori csúcstechnológiát képviselik a termékpalettán. Ennek jegyében az idei zászlóshajó is nagyot léphet előre a kamerát kiszolgáló hardver terén.

A MacRumors egy bejáratott forrásnak számító szivárogtató, Digital Chat Station nyomán nemrég arról számolt be, hogy a várhatóan szeptemberben debütáló iPhone 16 Pro Max egy módosított Sony IMX903 kameraszenzorral támad majd, amely olyan extrákat kínálhat, mint a stacked kialakítás (többrétegű fotóérzékelő), a 14-bites analóg-digitális átalakító (ADC) és a Digital Gain Control (DGC) nevű technológia.

Hirdetés

Ezekkel jelentősen javulhat az általános képminőség, a képadatok feldolgozása, valamint a dinamikatartomány és a képzaj szabályozása. Itt viszont még nincs vége, Digital Chat Station ugyanis megerősítette azt a korábbi jóslatát is, mely szerint az iPhone 16 Pro Maxben már egy nagyobb, 1/1,28 hüvelykes szenzor dolgozhat az iPhone 14 Próban és 15 Próban látott 1/1,14 hüvelykes formátum helyett

A megnövelt érzékelő pedig nagyobb dinamikatartományhoz és precízebb háttérelmosáshoz vezet, miközben gyenge fényviszonyok mellett is jobbá teszi a teljesítményt. Összességében tehát a 2024-es csúcsmobil jelentős előrelépést hozhat a képalkotásban, amit az is jelez, hogy Digital Chat Station "fényképes zászlóshajóként" hivatkozik rá.

A kamerán kívül a szivárogtató arra is kitért, hogy tudomása szerint az iPhone 16 Pro és Pro Max enyhén lekerekített szélű kijelzőkkel fognak beköszönni, ami épp ellenkező irány ahhoz képest, mint amit a Samsung csinált a teljesen lapossá vált Galaxy S24 szériával. A jelentésben foglaltak természetesen nem hivatalos információk, a szivárogtató ugyanakkor korábban pontosan megjósolta, hogy az iPhone 15 Próba és Pro Maxbe egy kompaktabb szenzor kerül, valamint anno az iPhone 12 kijelzőjéről is a megjelenés előtt közölt egy fotót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.