Hirdetés

Ilyen is ritkán van: még a gyári értéknél is strapabíróbb a Samsung új hajtogatós telefonja



|

Meglepő eredményt hozott a Galaxy Z Flip5 strapatesztje, amely szabályosan lemosta a pályáról az egyik konkurensét.

Hirdetés

A kategória koronázatlan királyának számító Samsung nemrég leplezte le a hajtogatós mobiljai következő generációját, a Galaxy Z Flip 5-et és a Z Fold5-öt, melyek közül az utóbbit mi is teszteltük, kissé felemás benyomásokat szerezve a kihajtható készülékről.

Az összecsukható, vagyis kagylóhéj-dizájnt követő Z Flip5 viszont most joggal söpörhet be egy óriási dicséretet, a jelek szerint ugyanis még annál is sokkal jobban bírja a strapát, mint amit a gyártója állít róla.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Mrkeybrd nevű tech youtuber egy élő tesztben eresztette egymásnak a Z Flip5-öt és az egyik riválisát, a Motorola Razr 40 Ultrát (az USA-ban Razr 40 Plus), amely szintén az összecsukható kategóriában versenyez. A verseny lényege, hogy különböző emberek minél többször ki-be hajtják a mobilokat, hogy kiderüljön, melyik zsanér bírja tovább.

Hirdetés

E sorok születésekor ugyan még mindig pörög a napok óta tartó erőpróba, de a győztes már rég eldőlt: a Motorola júniusban megjelent üdvöskéje 126,300 összehajtásnál megadta magát, míg a Z Flip5 továbbra is menetel, 278 ezer nyitás-csukásnál tartva.

Ez pedig azért is figyelemre méltó, mivel a Samsung előzetesen "csak" 200 ezer hajtogatást adott meg a zsanérok élettartamára, amit egyébként egy külsős cég, a Bureau Veritas hitelesített. A meglepő eredményben mindössze egyetlen apró szépséghiba van: a Z Flip5 a 223 ezredik hajtogatás környéke óta nem marad kinyitott állapotban, ha 90 fokos szögben próbáljuk tartani.

A funkció elvesztése azonban 23 ezer hajtással a gyári érték felett következett be, így egy szavunk sem lehet a dologra. Ettől eltekintve pedig a Z Flip5 közel 300 ezer be-kihajtás után is teljesíti a legfontosabbat, azaz továbbra is össze lehet csukni, némi helyet spórolva a táskánkban vagy a zsebünkben.

Hogy végezetül érzékeltessük ennek a jelentőségét, érdemes egy kicsit matekozni: 278 ezer ki-be hajtás napi 40 hajtogatással számolva összesen 6950 napot tesz ki, ami kb. 19 évnyi szolgálatot jelent. De ha sokkal szigorúbbak vagyunk, és napi 200 hajtással számolunk, az is 1390 napot, vagyis közel 4 évet ad ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.