Hirdetés

Ilyen könnyű eltörni egy Samsung Galaxy Foldot



|

Az iFixit szakemberei darabokra szedték a Samsung összehajtható mobilját, és rámutattak annak gyenge pontjaira.

Hirdetés

Most pénteken kellett volna elérhetővé váljon a Samsung Galaxy Fold, azonban a tesztkészülékeknél tapasztalt törött kijelzős problémák után a Samsung úgy döntött, minden egyes modellt alaposan kivizsgál, és a startot elhalasztotta. Elvileg két héten belül kiderül, hogy mikorra. Addig is az iFixit szakemberei darabokra szedték a Galaxy Foldot, és rámutattak annak gyenge pontjaira. Két eltérő módon is könnyű darabokra törni a méregdrága csúcskészüléket. 

Hirdetés

Sokan foglalkoztak a hajlékony kijelzőt védő műanyag bevonattal, amit egyesek lehámoztak. Ez nem sima képernyővédő, hanem egy polimerréteg, ami a kijelző része is egyben. Az alatta lévő hajlékony OLED-panel enélkül azonnal tönkremenne. Annyira sérülékeny, hogy a védőréteg megbontása is azonnali károkat okoz. A Samsung a fogyasztókat erre külön figyelmezteti majd. Az iFixit szerint azonban jobb lett volna, ha a kávát is lefedi a műanyag réteg, enélkül ugyanis olyannak néz ki, mintha tényleg le kellene szedni, akár egy fóliát. 

Szintén problémát jelentenek a porszemcsék és a különféle apróbb tárgyak. A The Verge tesztkészüléke elvileg valamilyen idegen anyag miatt ment tönkre, de nem ő volt az egyetlen. Az iFixit rámutatott, hogy a Samsung elképesztő munkát fektetett a zsanérba, de nem akadályozta meg, hogy a készülékházban lévő 7 milliméteres résekbe bejusson a por és az egyéb szennyeződések. Ott, ahol a zsanér és a kijelző találkoznak. A 7 milliméter pedig ilyen szempontból óriási rést jelent. Ráadásul a készülék becsukott állapotban is óriási réseket hagy, még műanyag eszközök is beférnek. A vízállóság hiánya tehát egy dolog, de a mindennapi használattal is gondok lennének egyelőre. 

Azt nem tudni, hogy a Samsung hogyan javíthat ezen a helyzeten, egyesek szerint hajlékony szilikon rétegekkel. Egyes jelentések szerint a Samsung annyira a zsanérokra koncentrált, hogy más minőségügyi problémák nem élveztek akkora prioritást. Az AT&T mindenesetre június 13-i kiszállítást ígér az előrendelőknek, tehát könnyen lehet, hogy a Samsung addigra minden problémát megold. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.