Hirdetés

Ilyen lesz a ChatGPT-vel felturbózott Bing kereső



|

A Microsoft rövid időre élesítette az új felületet, az internet népe pedig szokás szerint résen volt.

Hirdetés

Az OpenAI szuperintelligens chatbotjának, a ChatGPT-nek két hónap sem kellett a százmillió felhasználó eléréséhez, a változatos feladatokra bevethető szöveggenerátor legnagyobb rajongója azonban kétségtelenül a Microsoft, amely több mint 10 milliárd dollárt fektetett a technológiába, és több saját szolgáltatásában is be akarja vetni.

A Teams videokonferenciáiban például már ott is dübörög a mesterséges intelligenciára épülő platform, a következő pedig a Bing lehet, és már azt is tudjuk, hogy miként fest majd a kereső új változata.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis a hétvégén rövid időre élesítették a ChatGPT-vel turbózott Binget, az interneten pedig többen is megörökítették azt, mielőtt eltűnt volna a frissített felület. Az új elrendezés felső sávjában egy "Chat" menüpont is bekerült a lehetőségeink közé, ami az OpenAI körülrajongott szolgáltatását takarja.

Amint az a fenti bejegyzésben is látható, a gomb megnyitásával egy dedikált ChatGPT-lapra jutunk, ahol legfeljebb 1000 karakterben kérdezhetünk a Bingnek álcázott chatbottól. Lényeges részlet azonban, hogy az integrált szolgáltatás itt 2022-es adatokat is tartalmaz, míg az OpenAI weboldalán elérhető változatát csupán 2021-ig szóló forrásanyagokkal trenírozták.

A Microsoftnál tehát nem tétováznak, jól láthatóan addig szeretnék meglovagolni a ChatGPT-lázat, amíg igazán forró a téma. Eközben viszont a Google sem alszik, és a keresőpiaci dominanciáját féltve máris bejelentette, hogy a héten egy mesterséges intelligenciára koncentráló eseményt tart, amelyen bemutatja a chatbotra adott válaszát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.