Hirdetés

Ilyen mobiltöltőről álmodtunk?



|

A Pi vezeték nélküli töltő 30 centiméteres távolságból is képes tölteni az okostelefonokat.

Hirdetés

Az Apple új iPhone készülékeinél nagy figyelem jutott a gyorstöltésre és a vezeték nélküli töltésre, bár arra csak később derült fény, hogy mindkét funkció kiaknázáshoz mélyen a zsebébe kell nyúljon a leendő iPhone-vásárló, hiszen ezekhez külön (drága) tartozékokra van szükség. A legtöbben azonban tudják, hogy a vezeték nélküli töltés egyáltalán nem újdonság a piacon. 

Hirdetés

Persze a technológián van még mit tökéletesíteni. A Qi, napjaink egyik legnépszerűbb szabványa például még mindig megköveteli, hogy az eszközt töltés közben közvetlenül a töltőpadra helyezzük el, ellenkező esetben az akku nem tölt. 

Sok cég igyekszik ezen változtatni. Az egyik ilyen a Pi. A startup kifejlesztett egy olyan vezeték nélküli töltőt, amely tényleg nem igényel fizikai kapcsolatot. A töltőállomás a Qi szabványnál is hasznosított rezonáns induktív technológiára épít, de nem igényel töltőpadot. Ez a beamforming-alapú algoritmusnak köszönhető, amivel az állomás irányítja és formálja a mágneses mezők irányát. 

Egy készülék feltöltéséhez elegendő lesz az állomás 30 centiméteres körzetében tartózkodni. Egyszerre négy eszköz tölthető 10 wattal. Persze több készülékkel is megbirkózik a Pi, de ilyenkor a töltés sebessége csökken. 

A Qi-alapú okostelefonok (mint a Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus és X) kiegészítő nélkül is támogatják az újdonságot, de más készülékeknek speciális tokra lesz szükségük.

A Pi elvileg 2018-ban válik elérhetővé, 200 dolláros áron. A Pi oldalán mindenesetre már most előrendelhető, az első 314 vevő pedig 50 dolláros kedvezményt is kap. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.