Hirdetés

Ilyet még nem csinált a Spotify, teljesen új területre merészkedik



|

Aligha számítottál arra, hogy milyen tartalmakkal bővül a zenestreaming-szolgáltató kínálata.

Hirdetés

A világ nagyobb részén a Spotify ugyan csak az utóbbi évtizedben hódított teret magának, ám a piacvezető streaming-szolgáltató kimondottan korán, még 2006-ban kezdte az ipart, így április 26-án már a 18. születésnapját fogja ünnepelni a nagykorúvá váló svéd platform. A rajt óta rengeteget fejlődött a streaming műfaja és maga a szolgáltatás is, a dalok mellett a podcasteket és a hangoskönyveket is beemelve a kínálatba, nemrég pedig videoklipekkel bővült a repertoár. Egyértelmű tehát, hogy a Spotify terjeszkedni próbál, de még ennek fényében is meglepő az üzemeltető következő lépése.

A svédek ugyanis egy új programba kezdtek, melynek keretében videós oktatóanyagokat kínálnak zenekészítés, kreativitás, üzleti leckék és egészséges életmód kategóriákban. A szolgáltatás első körben tesztüzemmódban fut kizárólag az Egyesült Királyság területén, a Spotify pedig egyelőre nem is garantálja, hogy valaha elhagyja a szigetországot.

Hirdetés

Az oktatóanyagokat a BBC Maestro, a Skillshare, a Thinkific és a Play Virtuoso szállítja, és kényelmi okokból közvetlenül a Spotify alkalmazásból lehet hozzájuk férni, tehát nem indul külön alkalmazás az új célra. Habár az online leckék merőben eltérnek a platform eddigi irányától, az üzemeltető szerint igenis van kapcsolat, mivel bizonyos podcastek révén már jelenleg is elérhetők edukációs tartalmak a streamingszolgáltatás kínálatában.

A hangoskönyvekhez hasonlóan azonban az új videókat sem adja ingyen a platform: minden kurzusból csak két lecke nézhető meg fizetés nélkül, a többiért pedig már zsebbe kell nyúlniuk az ingyenes és a Premium felhasználóknak egyaránt. Az élmény itt ráadásul némi csorbát is szenved, mivel a Google Play Store és az App Store jutalékai miatt magát a fizetést nem lehet az appból indítani, hanem az oktatóanyagoknak otthont adó webes felületet, a courses.spotify.com-ot kell használni.

Maga a Spotify így is jutalékot von a videók készítőitől, de azt a programról beszámoló The Verge érdeklődésére sem árulta el az üzemeltető, hogy milyen mértékben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.