Hirdetés

Íme az első repülő versenyautó



|

Az Airspeeder legújabb járművét egyelőre elég nehéz precízen bekategorizálni a jelenleg ismert fogalomrendszerünkben, de az biztos, hogy nagyon menő.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben határozottan az elektromos autók álltak a jelenleg zajló közlekedési forradalom középpontjában, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem próbálnak más irányba is terjeszkedni az elektromos hajtású járművek. Az Airspeeder nevű startup is az utóbbi csoportba tartozik, ugyanis a legújabb fejlesztésük egy kifejezetten a levegőbe szánt versenyjármű.

A fejlesztőcsapat a napokban mutatta be az Airspeeder Mk3 nevű prototípusát, egy VTOL (vertical take-off and landing), vagyis függőleges fel- és leszállásra képes drónt, amit kifejezetten azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy idővel versenyeket szervezzenek, ahol pilóták távolról irányítják a járműveket.

Hirdetés

Míg előbb-utóbb a csapat szeretne pilótákat is ültetni ezekbe a gépekbe, egyelőre nem vállalják ezt a kockázatot, ami már csak azért is érthető, mert nagyjából 2.3 másodperc alatt érik el a 100 Km/h sebességet, szóval igen veszélyes lenne beleülni még úgy is, hogy nincsenek körülötte vetélytársak. Maga az Airspeeder csapat egyébként egyáltalán nem kezdőkből áll, ugyanis mérnökei olyan cégektől érkeznek, mint a McLaren, a Jaguar vagy a Rolls-Royce.

Egyelőre még nincsenek konkrétumok, de ha jól megy a tesztelés, akkor az elkövetkező hetekben már érkezhetnek részletek az első versenyről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.