Hirdetés

Ingyen adják a hackerek a fizetős iPhone-appokat



|

Kiderült, hogy a hackerek az Apple alkalmazásboltján kívül ingyen kínálják a népszerű iOS-es appokat, amelyeknek a telepítése sem ütközik semmilyen akadályba.

Hirdetés

Az elmúlt években talán az Apple volt az az óriás, amelyet a legjobban érdekelt a felhasználók magánszférája és azok adatainak a biztonsága. Ennek ellenére folyamatosan kritizálják a biztonsági szakértők a céget, mert óriási iOS-hibákat, nulladik napi sérülékenységeket és gyenge védelmi megoldásokat fedeznek fel. 

Hirdetés

Nemrég kiderült, hogy a Facebook és a Google is visszaélt az Apple üzleti és fejlesztői előírásaival, majd minden az illegális pornós és szerencsejátékos appokról szólt. A Reuters jelentése szerint hasonló módon szegik meg a megállapodást azok a hackerek, akik az Apple hivatalos alkalmazásboltján kívül, ingyenes teszik elérhetővé a legnépszerűbb fizetős programokat. Mint például a Spotify, az Angry Birds, a Pokemon Go vagy a Minecraft. 

Az iPhone-ok a külső, hitelesítés nélküli forrásokból származó appok telepítését blokkolják, azonban egy csoport szoftverterjesztő (köztük a TutuApp, a Panda Helper, az AppValley és a TweakBox) kiderült, hogy szabálytalanul használja fel az üzleti fejlesztői tanúsítványokat, hogy megkerülje az App Store hitelesítését. 

A valóságban a hackercsoportok legális szoftverterjesztőként tetszelegnek az üzleti szektor számára, miközben a fogyasztóknak kínálnak ingyenes megoldást arra, hogy megkerüljék a fizetős appokat, az előfizetési díjakat és az in-app vásárlásokat. A kalózappok ettől még nem kártevők, de a fejlesztők és az Apple sok bevételtől elesnek. 

Jelenleg senki sem tudja, hogy mindez mióta megy, illetve mennyi pénzt vesztett az Apple és a partnerei. A Reuters szerint a kalóz terjesztők több mint 600 000 Twitter-követővel rendelkeznek, vagyis hatalmas felhasználói táborról lehet szó. A terjesztők saját előfizetői díjat szedtek az ingyenes appokért, ezért cserébe VIP csomagokat kínáltak a hackelt appokból, amelyeket stabilabbnak hirdettek, mint az eredeti. 

Az Apple mindent megtesz, hogy felszámolja a kalózhálózatot, de egy fiók bezárására a hackerek tucatnyi újat nyitnak, majd ugyanúgy beszerzik a digitális tanúsítványokat a folytatáshoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.