Hirdetés

Innentől jobban védi az adataidat a Google



|

A Google szigorúbban tiltja az androidos appok szükségtelen adatgyűjtését.

Hirdetés

A Google folyamatosan igyekszik több védelmet adni az androidos felhasználóknak. Ennek keretében most igyekszik meggátolni a szükségtelen adatgyűjtést, ezért a fejlesztők számára csak azoknak az adatoknak a begyűjtését engedi, amelyekre tényleg szükség van egy-egy app működéséhez. 

Hirdetés

A fejlesztőknek innentől kezdve muszáj lesz elmagyarázniuk a felhasználóknak, hogy miért gyűjtenek be olyan személyes adatot, amely valójában nem alapfeltétel az app működéséhez. A felhasználónak ezzel egyszerre engedélyt kell majd adni a fejlesztők számára az ilyen adatok begyűjtéséhez. 

A Google új előírásait a Google Play Áruházon kívüli alkalmazásoknak is követniük kell, ellenkező esetben egy figyelmeztetés ugrik fel, hogy az app engedély nélküli adatgyűjtéssel próbálkozik. A fejlesztőknek 60 napjuk van a módosítások végrehajtására, ellenkező esetben az appokban figyelmeztetések jelennek meg. 

A Google nem is olyan régen eltakarította a zárolt képernyőt reklámokkal megtöltő appokat - kivéve azokat, amelyek tényleg zárképernyők. 

Az óriás a személyes adatok áramlásának visszaszorításával a személyazonosság-lopást igyekszik meggátolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.