Hirdetés

Már kérdezhetsz is az Instagram Stories-ban



|

Mostanában sorra jönnek az újdonságok, szavazás, hangulat-csúszka, IGTV, most pedig jöhet a szabadszavas mező: szólj be a sztorira!

Hirdetés

Több helyen kiszúrták, hogy az Instagram egy újabb interaktív funkciót tesztel a Stories felületén. Úgy tűnik, a felhasználónak egyre jobban bejönnek a Facebook képmegosztóján a rövid idő után eltűnő képek és videók, ezért folyamatosan kapjuk az újabbnál újabb lehetőségeket.

Hirdetés

Amíg az Instagram "klasszikus" felületére feltöltött képek és videók alatt viszonylag limitált és megszokott módszerek vannak a kapcsolattartásra (jelesül a lájkolás és a kommentek), a Stories-t sokkal interaktívabb felületnek szánják.

Ennek megfelelően folyamatosan érkeznek az olyan funkciók, amelyekkel a sztorikat feltöltők a közönségüket is aktivitásra bírhatják. Ilyenek például a szavazások, vagy a kép tartalmára reagáló "csúszkák". Nemsokára azonban egy még részletesebb interakciót kínáló lehetőség is felbukkan, a szabadszavas válasz. Egy indonéz felhasználó képernyőmentésén jelent meg először, így néz ki:

Azóta már Olaszországból is jelezték, hogy béta verziós Instagramban már találkoztak a lehetőséggel. Ahogy nézzük, a használata a többi Stories-funkcióhoz hasonlóan gyermekien egyszerű: mikor feltöltünk egy képet vagy videót a Stories-ra, a widgetek közül a képre húzzuk a kérdés-válasz dobozt, beírjuk a rövid kérdést (ez lehet bármi a "hogy tetszik...?" től egészen odáig, hogy "üzenj nekem valamit"), és a sztorit néző felhasználó a szövegmezőre koppintva már írhatja is az üzenetét.

Azt még nem tudni, mikor lesz mindenki számára elérhető a funkció, ahogy arról sincs információ, milyen hosszú szöveget engedélyez a kis ablak, mindenesetre nemsokára az eddigi "ráutaló" widgetek után egy sokkal egyértelműbb lehetőséget kapunk arra, hogy kapcsolatba kerüljünk az általunk követett Insta-celebekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.