Hirdetés

Kommandósokat küldtek az Instagram ügyvezetőjére



|

A rendőrség szerint a tech szektor vagyonos vezetői egyre kedveltebb célpontok. Adam Mosserit például túszejtéssel vádolták meg, ezért ütöttek rajta kommandósok.

Hirdetés

Adam Mosseri nem csak a Facebook dolgozója, hanem az Instagram ügyvezetője is. Nemrég pedig már azzal is kibővíthette önéletrajzát, hogy áldozatául esett az ún. swatting jelenségnek. Egy bejelentő túszejtéssel vádolta meg Mosserit, és így közvetett módon az otthonába küldte a kommandósokat tavaly novemberben. A SWAT-egység végül rátörte az ajtót az ügyvezetőre, de szerencsére nem történt nagyobb baj, hamar kiderült, hogy visszaélésről van szó, valaki csupán rosszízű tréfát űzött.

Hirdetés

A szakértők szerint ez az egyik legújabb és legnépszerűbb, extrém online támadási szokás. Egy Call of Duty meccset követően is hasonlóhoz folyamodott valaki a múltban, akkor a rendőrség egy 28 éves férfit tévedésből le is lőtt. A visszaélő bejelentőt 20 év börtönbüntetésre ítélték, és két további férfit is előállítottak bűnrészesség miatt. 

A The New York Times szerint a rendőri erők úgy gondolják, az effajta visszaélésekkel újabban a techcégek San Franciscóban és Seattle-ben élő, vagyonos vezéreit pécézik ki, a Facebook és Instagram dolgozói is népszerű célpontok (amiért lecsapnak a hamis/erőszakos ideológiát terjesztő fiókokra). A sötét weben külön fórumok is léteznek erre a célra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.