Hirdetés

Intelligens kamerával és erős hangszóróval debütált az LG G7 ThinQ



|

A szokatlanul nagy fényerejű kijelzőbe pedig valóban belóg a szenzorsáv, amely mára státuszszimbólummá vált.

Hirdetés

Menetrend szerint mutatta be az LG a G7 ThinQ zászlóshajóját. Nem lesz kötelező a teljes nevet kiejteni ([szinkjú]), a gyártó ajánlása szerint az LG G7 is elegendő. 

Hirdetés

A készülék 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440-es felbontású, 19,5:9 képarányú LCD-kijelzőt kapott, amelybe belóg egy szenzorsáv. Ez alatt a Qualcomm Snapdragon 845-ös lapkája, 4 GB RAM, 64 GB tárhely, egy 3000 mAh-s akkumulátor és két 16 megapixeles kamera található (az egyik széleslátószögű, vagyis nem váltott a telefotós trendre az LG). 

Mivel ennyi nem elég 2018-ban a sikerhez, ezért az LG szokatlanul nagy fényerejű kijelzőt rakott a készülékbe, ami erős napsütésben minden riválisánál magasabbra, 1000 nitre emeli a fényerőt (hasonló a funkció ahhoz, amit a Samsung használ). Ennek ellenére a panel fogyasztása 30 százalékkal alacsonyabb, és a takarékosabb lapka miatt talán elég lehet a 3000 mAh-s akku, amit sokan kicsinek találnak. 

A készülék jobb oldalára került a bekapcsológomb, a bal oldalára pedig egy külön Google Assistant-gomb (éppen olyan, mint a Samsung Bixby-gombja). Remek hír, hogy van microSD-foglalat és jackcsatlakozó is. A készüléket USB-C port, 802.11ac-s WiFi, Bluetooth 5.0 és NFC is jellemzi. Az IP68-as minősítésből ered, hogy a készülék ellenáll a pornak és a víznek. Elöl és hátul is Gorilla Glass 5 borítja. Az előlapi kamera 8 megapixeles lett, és az előzetes tesztek alapján végre felér a riválisokhoz. 

További extra a Boombox hangszóró, amely bár nem sztereó, és lefelé szól, azért a készülék egész belsejét hasznosítja a jobb hangzás érdekében. Gyakorlatilag olyan, mintha beépített mélynyomónk lenne. A hangszóró háromszor hangosabb, mint az, ami az LG G6-ban volt, és állítólag asztalra téve és kézben is hangosabb, mint bármelyik rivális okostelefoné. 

Jó hír továbbá a Hi-Fi Quad DAC megléte, és a DTS:X virtuális 3D-s hangzás is támogatott, akár 7.1-csatornában. 

Mitől olyan intelligens még az LG G7 ThinQ a Google Assistant-gombon túl? Támogatja a távoli hangfelismerést, vagyis akár Google Home okoshangszóróként is funkcionálhat. Emellett az AI Cam 19 különböző fényképezési módot támogat, amelyek manuálisan és automatikusan is elérhetőek. Bár a szoftver egyelőre nem végleges, a visszajelzések alapján messze nem olyan agresszív, mint a Huawei AI-módja (ez jó hír, hiszen a Huaweinél a kék ég és a zöld növények ilyen módban már szinte világítanak). 

Az LG G7 ThinQ Dél-Koreában hamarosan elérhető, azután pedig Európába is jön. Konkrétumok egyelőre nincsenek, ahogyan árak sem. Annyit tudni, hogy Amerikában nagyjából június elején válik elérhetővé a készülék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.