Hirdetés

Internetszolgáltató lesz az Amazonból



|

A Project Kuiper keretében 3236 műholdat lőne fel az Amazon, és ezek segítségével biztosítana szélessávú internetelérést.

Hirdetés

Az Amazon mostanra nagyon sok területen van jelen, pedig eredetileg online könyvesboltként kezdte. Mostanra az AWS-nek hála a felhő egyik legnagyobb szereplője az Amazon, de vannak saját táblagépei, médiastreamerei, könyvolvasói, az Echo termékekkel utat tört az okoshangszórók világának, illetve a Whole Foods az óriás tulajdona. 

Hirdetés

Mi lehetne a következő lépés? Az Amazon internetszolgáltató is lesz. 

A GeekWire olyan hatósági anyagokat szúrt ki, amelyek szerint az Amazon 3236 műholdat lőne fel alacsony keringési pályára, majd ezek segítségével szélessávú internetelérést biztosítana. 

Az Amazon jelenleg Project Kuiper néven hivatkozik a terveire, és megerősítette a lapnak, hogy alacsony válaszidejű, gyors internetkapcsolatot szeretne biztosítani a világ egész részén, függetlenül attól, hogy egy-egy terület mennyire van lefedve. A cél tehát nem az, hogy lenyomják a meglévő nagy internetszolgáltatókat, hanem az, hogy általánosan segítsenek több embernek abban, hogy online lehessenek. 

Hasonló terveket egyébként több cég is dédelget, a SpaceX tavaly kapott jóváhagyást egy ugyanilyen műholdas projektre. Ugyanezt tervei ráadásul a OneWeb, a Telestat, a LeoSat, a Facebook és a Boeing is. Egyes cégek ráadásul már fel is lőtték az első műholdjaikat. 

A Google eközben a Project Loonnal és a Project Winggel bizonyította, hogy nem feltétlen kell elhagyni a Földet ahhoz, hogy nehezen elérhető helyeken is megfelelő internetszolgáltatást biztosítson. A drónok és a léggömbök is beváltak. 

Az Amazon tervét egyelőre nem engedélyezték, így még évekbe telhet, mire internetet kezd szolgáltatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.