Hirdetés

Egy egész hónapot késhet az iPhone 12 széria



|

Naná, hogy a nyavalyás koronavírus a ludas: a bemutató állítólag meglesz időben, de vásárolni csak a tervezettnél később lehet majd.

Hirdetés

Arról már mindenki mindent tudni vél, milyen lesz a legújabb iPhone széria. A 12-es számmal érkező modellekből a jól értesültek szerint négy modell várható jelentős dizájnbeli átalakítások mellett, visszafogják az oldalt legömbölyített formavilágot és kicsit a klasszikus "egyenes csíkos" irány felé lépnek vissza, jöhet a kijelző alá rejtett ujjlenyomat-olvasó és újra átfaragják a kamerarendszert is. A legfrissebb információk szerint viszont minderre csak a szokásosnál később szabadulhat rá az istenadta nép.

Hirdetés

Az iPhone-ok bemutatása és kereskedelmi startja már jó ideje egy bejáratott sémát követ, szeptemberben leplezik le hivatalosan az aktuális csúcsmodelleket, és ezt csupán néhány héttel követi az első körben megcélzott piacokon a bolti indulás. Most azonban a koronavírus miatti gyártási és logisztikai problémák miatt némi homok csúszik a gépezetbe: a források szerint akkora baj nincs, mint amit egyesek pedzegetnek, miszerint akár jövőre is csúszhat az iPhone 12 széria érkezése, de az tény, hogy széjjelebb csúszik a bemutató és a kiskereskedelmi indulás.

A legújabb hírek azt állítják, az Apple továbbra is kitart a telefonok szeptemberi bemutatója mellett, ez ugyanis olyan marketing-erővel bír, amit nem szívesen veszítenének el. Viszont ezután csak az előrendelések indulnak el és ez így is marad legalább egy, de akár másfél hónapig, ugyanis az első készülékeket csak októberben, vagy november elején fogja szállítani a vállalat. Ez főleg annak köszönhető, hogy mivel pont ezekben a modellekben vezetnek be egy csomó újdonságot, a korábbi gyártósorok nem alkalmasak az új modellek készítésére, viszont az átállást megnehezíti, hogy a kínai gyárak sokáig álltak a koronavírus miatt, és ugyan mostanra a legtöbb újra beindította a termelést, de elővigyázatosságból csökkentett üzemmódban.

Mindez azért lehet kellemetlen az Apple számára, mert az iPhone-ok megjelenését direkt az év végi felvásárlási hullám előttre időzítik, hogy a vásárlóknak a karácsonyi ajándékozásról minden más termék előtt egy almás mobil jusson eszébe. Jó kérdés, hogy egy ilyen szintű késlekedés mennyire hoz majd helyzetbe versenytársakat, akik szintén igyekeznek erre az időszakra időzíteni csúcskészülékeket, élen a Samsunggal, és az augusztus végi leleplezéssel számolható Galaxy Note 20-szal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.