Hirdetés

Hivatalosan bemutatkozott, meglepően olcsó az új iPhone SE



|

Dizájnban leginkább az iPhone 8-hoz hasonlít, de belsejét tekintve sokkal fejlettebb.

Hirdetés

Igazi slágertermék lett néhány éve az iPhone 5S dizájnját használó, de annál erősebb iPhone SE, ami tökéletes választás volt a szűkebb költségvetésből gazdálkodó, ugyanakkor megbízható készülékre vágyó vásárlóknak. Hónapok óta pletykálnak arról, hogy az Apple ismét olcsóbb alternatívát kíván nyújtani az érdeklődőknek, amiről hol iPhone 9-ként, hol SE-ként halottunk.

Hirdetés

Végül ma bejelentették, hogy a készülék a második generációs iPhone SE lesz, ami szinte egy az egyben örökölte az iPhone 8 dizájnját. Ahogy azt korábban is hallottuk, 4,7 hüvelykes, HDR10-es, Dolby Vision-ös, True Tone támogatású (a környezet fényeihez igazodó) Retina HD kijelzőt kapunk, és marad a Touch ID-s home gomb is, nem váltottak Face ID-re. Elől-hátul üveg fedi, fekete, fehér, valamint (PRODUCT) RED színekben teszik elérhetővé, és IP67-es besorolása van, így 1 méterig 30 percre vízálló.

Ami a belsőt illeti, megkapja az iPhone 11-ben és 11 Próban használt A13 Bionic chipet, amiben egy 8-magos neurális motor és egyéb extrák segítik a gépi tanulást. Fotózáshoz, játékhoz, az AR-élményekhez egyaránt kiváló, valamint kíméli az akksit: ha hihetünk az Apple-nek, 13 órán át nézhetünk videókat egyetlen feltöltéssel. Támogatja a Qi-töltős gyorstöltést, és 50%-ra felugrik 30 perc alatt. A gyors letöltéseket a Wi-Fi 6 és a gigabites LTE garantálja, de támogatja az eSIM-et is, ahol ez elérhető. 3D Touch itt sincs, helyette haptikus visszajelzést kapunk hosszú érintés hatására.

Bár egyetlen hátsó kamerával látták el, az Apple szerint ebből szoftveres segítséggel sikerült kihozni a maximumot. Egy 12 megapixeles, f/1.8-as kamera használatával elérhetjük a hátteret homályosító portrémódot is, valamint támogatott a Smart HDR, ami a fényeket teszi élethűbbé. Videókat 4K-ban és 60 fps-sel is rögzíthetünk, és mind a hátsó, mind az előlapi kamera stabilizátorral lett felvértezve. Az első kamera egyébként 7 megapixeles, papíron ugyanolyan, mint ami az XR-be került. Sztereóban rögzít hangot.

Április 17-én 14:00-tól lehet előrendelni, április 24-től lesz kapható. A 64 GB-os változatért 179 990 Ft-ot kérnek el, a 128 GB-os 199 990 Ft-ba, a 256 GB-os 239 990 Ft-ba kerül itthon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.