Hirdetés

Hiányzik a kollégák zsivaja és az iroda megszokott zajai?



|

Ha a munkád hatékonyságához hozzátartozik az irodai környezet, és otthon ennek hiányában nehezen kapod el a ritmust, mutatunk egy zseniális megoldást.

Hirdetés

Érdekesen visszás vélemények érkeznek mostanában, a karantén és a távmunka első hónapján túllépve egyesektől. Bár elsőre sokan örültek, hogy végre nem kell bejárni az irodába, és egy csomó zavaró körülmény nélkül végezhetik otthon a napi teendőiket, hosszabb távon az így váltók egy része arról számol be, hogy valamiért nem igazán kapják el a munka-hangulatot, otthon egyszerűen kevésbé hatékony minden. A jelek szerint mások is így látták mindezt, és egy meglepő módszerrel igyekeznek segíteni.

Hirdetés

A "The Sound of Colleagues" egy olyan weboldal, amelyen a kis hangszóró ikonnal bekapcsolhatunk egy előre összeállított, ám testre szabható hangkörnyezetet, amely az átlagos irodai zajokat közvetíti bárhová, ahol épp ezek nélkül kell munka-jellegű tevékenységeket végezni. Az ötletgazdák szerint ugyanis az egy dolog, hogy a home office-ban személyesen nem áll a hátunk mögött a főnök és nem pörgeti fel a hatékonyságot, hogy a következő meeting kezdetéig készen kell lennünk az aktuális feladatunkkal, de sokan tényleg nem tudják rendesen átadni magukat a munkának az alapvetően szabadidővel összekapcsolt otthonokban.

Épp ezért, ha úgy gondolod, hogy a megszokott irodai zajok jobban berántanak a munkába, indítsd el az oldalt, majd állítsd kedved szerint a csúszkákkal, melyik zajtípusból mennyit szeretnél hallani a mixben. A random hangeffektek között van általános "szobai zaj", kávéfőző, járkáló és beszélgető emberek, nyomtató, a nyitott ablakon beszűrődő utcazaj, telefonok, billentyűzetek kattogása, és az irodai kutya ténykedése.

Az oldal létrehozói egy Spotify linket is elhelyeztek a jobb felső sarokban, ahol egy teljes lemeznyi különféle irodai hangkörnyezettel folytathatjuk az "aktív lazítást", ezek között van 1960-as évekbeli, analóg írógépekkel telerakott helyiség és egy olyan munkahely is, ahol egy folyamatosan zavaró, ideges kolléga "színesíti" az életet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.