Hirdetés

Ironikus, de most egy bűvész csomagját tüntette el a légitársaság, és az AirTag lett a megmentő



|

Újabb abszurd sztorit szállított a légiközlekedés világából az Apple követőkütyüje.

Hirdetés

Ha tippelnünk kellene, a légitársaságok valószínűleg cseppet sem örülnek az AirTag és a hasonló Bluetooth-követők elterjedésének, hiszen ezek színre lépése óta nem lehet csak úgy minden utast elhessegetni, aki az elkeveredett csomagja után kutat.

Jó példa erre annak a párnak a kálváriája, akik néhány hónapja egy AirTag segítségével jöttek rá, hogy az Air Canada egyszerűen elajándékozta a bőröndjüket, most pedig egy hasonlóan meredek sztori járta be a sajtót.

Az elsőként az Insider által feldolgozott történet főszereplője Danny Orleans, foglalkozása szerint bűvész, aki egy rendezvényen való fellépés miatt a United Airlines légitársasággal utazott Chicagóból New Yorkba. A havonta 4-6 alkalommal is repülő előadó a newarki reptéren landolt, ahol hiába várta az 1500 dollárnyi (kb. 500 ezer forint) felszerelést tartalmazó csomagját, az sosem bukkant fel a bőröndöket kiadó szalagon.

Hirdetés

A kofferban viszont egy AirTag is lapult, amely Orleans meglepetésére azt mutatta, hogy a holmija továbbra is a kifutó közelében van, valahol a 90-es kapu környékén, miközben az ő gépe a 113-as kapunál landolt. A bűvész természetesen értesítette a United Airlines egy dolgozóját, ám hiába mutatta meg neki a Lokátor alkalmazást, benne a bőrönd pontos helyével, az alkalmazott elhajtotta azzal, hogy 5 napon belül visszaszerzik a csomagját.

Orleans azonban csak 3 napig tartózkodott New Yorkban, az előadásához pedig nélkülözhetetlen volt a hiányzó felszerelés, ezért kétségbeesett tettre szánta el magát: vásárolt egy teljesen visszatéríthető árú jegyet Bostonba, hogy beléphessen a bőrönd közelében található 90-es kapu területére. Itt pedig az ablakon kinézve megdöbbenve látta, hogy a poggyásza egyszerűen csak ott hevert a semmi közepén.

"Csak ott feküdt az aszfalton. A legfrusztrálóbb dolog az volt, hogy valaki még el is sétált a csomag mellett, miközben én figyeltem, és egyszerűen csak elment mellette, mintha nem is az ő dolga lett volna, hogy begyűjtse."

- idézte fel a bűvész a történteket.

Orleans végül egy reptéri dolgozót kapott el, aki hajlandó volt segíteni neki, és személyesen ment ki a bőröndért, amely aztán a "hagyományos" úton, vagyis a csomagelosztón keresztül jutott vissza a tulajdonosához. Az eset ugyanakkor nem szegte az előadó kedvét: az Insidernek nyilatkozva a férfi azt mondta, hogy továbbra is hűséges United-ügyfél marad, és "csodálatos utazásnak" nevezte az aszfalton heverő poggyásza látványát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.