Hirdetés

Ismét életet mentett egy Apple Watch



|

A mostani ügy érdekessége, hogy egy orvos életét segített megmenteni az Apple Watch okosóra azzal, hogy időben jelzett viselőjének.

Hirdetés

Bár az Apple eszközöknek általában nem kell az ingyenreklám, hiszen  anélkül is elegen vásárolnak be almás mobilból és egyebekből, az okosóra-biznisz azért egyelőre nem az évszázad bankrobbantása, szóval az Apple Watchnak jól jön az akaratlan hype. Több olyan esetről hallhattunk az elmúlt néhány év során, amikor valakinek az életét egy ilyen okosóra segített megmenteni azzal, hogy időben jelzett a viselője számára. Most is ez történt, és ez az eset azért is érdekes, mert egy orvos életét segített megmenteni a viselhető eszköz.

Hirdetés

Az új Apple Watch EKG funkcióval is rendelkezik, és így jelezheti a szív pitvari fibrillációját. Dr. Donald W Milne egy kaliforniai kórházban dolgozik, és nagyon örül, hogy rajta volt az okosórája. Az Apple Watch ugyanis kritikus szívproblémát jelzett a 66 éves aneszteziológus orvosnál, akit azonnal meg is műtöttek. A történetét később megosztotta a médiában, és Tim Cooknak is írt róla. 

Mivel az Apple Watch korán jelezte Milne számára, hogy baj van, ezért hamar tudták őt kezelni. Milne szerint az Apple Watch követőfunkciója nélkül fogalma sem lett volna, hogy szívproblémája van, így kezelni sem tudták volna. A véleménye szerint az óra szó szerint megmentette az életét azzal, hogy elegendő adatot biztosított az EKG funkciója.

Azt azért tegyük hozzá, hogy különféle szívrendellenességeket figyelő funkció akad néhány egyéb gyártó okosóráiban is, de a lényegen ez nem változtat: lehet ezt az egész termékkategóriát lebóvlizni, de az tény, hogy a jelek szerint néha igenis nagyon sokat segít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.