Hirdetés

Ismét érkezik egy adag új emoji, amik egy részét soha az életben nem fogjuk használni



|

Véglegesítésre kerültek az Emoji 15.1 szabvánnyal érkező új karakterek.

Hirdetés

A japán mobilokra ugyan már 1997-ben beköszöntek az emojik, a világ többi részét viszont csak az okostelefonok forradalmával hódították meg. A szabványt kezelő Unicode Consortium évről évre szorgalmasan bővíti a repertoárt, így már több mint 3600 karakter közül válogathatnak e szófukar, de annál látványosabb kommunikációs mód szerelmesei.

Ahogy arról a júliusi Emoji-világnap kapcsán már beszámoltunk, a nonprofit szervezet következő dobása az Emoji 15.1 szabvány lesz, amit a napokban sikerült véglegesíteni, így már teljes bizonyossággal tudjuk, hogy milyen új szimbólumokat hoz a frissítés.

Hirdetés

Az Emoji 15.1 összesen 118 karakterrel dobja fel a választékot, köztük olyan tételekkel, mint a fejrázó arc, a főnix, a lime, a gomba, az elszakított lánc és a gendersemleges családok, valamint 108 új variációt is kapunk, amit meglévő szimbólumok orientációjának felcserélésével hoztak létre. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az eddig csak balra sétáló/futó/mászó stb. karakterek már jobbra is haladhatnak.

A 15.1-es szabvány véglegesítése ugyanakkor nem jelenti, hogy egy csettintéssel elérhetővé is válnak az új emojik. A következő lépés az, hogy az egyes platformok kezelői a maguk arculatához igazítják a készletet, ami általában hónapokat vesz igénybe. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint így a legtöbb eszközön és közösségi oldalon csak valamikor 2024 során fognak felbukkanni a hivatalossá vált karakterek.

Akit érdekel, az Apple esetében az Emojipedia már korábban elkészített egy látványtervet, amellyel nagyjából be lehet lőni, hogy miként festenek majd az új szimbólumok az almás termékeken.
 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.