Hirdetés

Ismét gond van a Messengerrel



|

Idén már harmadszorra kergült meg a Meta üzenetküldő alkalmazása, most az androidosok bosszankodhatnak.

Hirdetés

Tavaly is számos alkalommal tört borsot a felhasználók orra alá Zuckerberg birodalmának közösségi oldala, 2024-ben pedig kifejezetten erősen kezdi az évet a Meta, ami a hibákat illeti: január végén az üzenetküldést lehetetlenítette el, hogy a Messenger folyamatosan visszagörgetett a beszélgetésekben, és ezt még nem is sikerült teljesen orvosolniuk a vállalat szakembereinek, mire február elején beütött a következő kellemetlenség, nem lehetett bezárni a chatablakokat

Még véget sem ért a hónap, máris újabb probléma adódott a Meta üzenetküldéseivel. 

Hirdetés

A HVG olvasói beszámolókra hivatkozva írta meg, hogy a Messenger alkalmazás androidos változatára több panasz is érkezett, mondván a chatfejek nem nyílnak meg rendeltetésszerűen: ahelyett, hogy az adott csevegés bukkanna fel, helyette a beérkező üzenetek listája jön be. Ha valaki valaki meg akarja tekinteni a kapott üzeneteit, és válaszolna rájuk, az a bubobérokból nem tudja megtenni, csakis a listanézetből. A honlap tapasztalatai alapján a hiba nem korlátozódik egyetlen gyártó készülékeire, szóval általános, az appot érintő gondról lehet szó. 

A felhasználói visszajelzések alapján volt, akinél azután jelentkezett a jelenség, hogy frissítette az alkalmazást a Google Play áruházban, más a Messenger bétaverzióját használva tapasztalta azt. Persze sokaknál továbbra sincs semmi probléma, szóval esetfüggő a baki.

A Meta egyelőre nem adott ki közleményt a dologgal kapcsolatban, de lényegében bármi állhat a háttérben: a végpontok közötti titkosítás bevezetése (ami jelen sorok írójának is okozott már kellemetlenségeket a korábbi üzenetek szinkronizálhatatlanságával), vagy akár az EU-ban érvénybe lépő uniós jogszabály, a DMA is. Amint kiderül bármi, jelezzük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.