Hirdetés

Ismét kapható az Apple Watch 9 Series és a Watch Ultra 2, az Apple mégsem örülhet



|

A cégóriás új okosórái nem sokáig voltak büntiben.

Hirdetés

A számos újdonságot hozó okosóra-család a hónap elején azzal került be a híradásokba, hogy egy konkurens cég, a Massimo, szabadalomsértés vádjával levetette a cupertinóiak új okosóráit közvetlenül karácsony előtt az üzletek polcairól és az online értékesítő felületekről. Az orvosi segédeszközöket gyártó vállalat állítása szerint az Apple ellopta és beépítette új termékeibe az általuk kifejlesztett vérgázmérő funkciót ellátó eszközt, ami a saját szabadalmuk.

A vizsgálat idejére elrendelt értékesítési- és importtilalmat a szövetségi fellebbviteli bíróság csütörtök este 9 órától szüntette meg, de a hivatalos online értékesítés újraindulására még várni kell néhány napot.

Hirdetés

Ráadásul az visszatérés csak ideiglenes, az Apple cég jelenleg arra vár, hogy az általuk javasolt változtatásokat elfogadja a döntéshozatalra jogosult szerv. Az amerikai vám- és határvédelmi hivatal előreláthatólag január 12-én dönt az ügyben. Ha ez nem történik meg, a bíróság mérlegeli, hogy felfüggeszti-e a tilalmat amíg nem tud dönteni a vitában, ez pedig akár hónapokkal tovább késleltetheti a folyamatot.

Az Apple egyébként az önkorlátozás mellett döntött korábban, és maga vonta ki a kérdéses készülékeket a forgalomból még az ünnepek előtt. A rendelkezés azokat az okosórákat érintette, amelyek 2020 óta rendelkeznek vérgáz mérésére alkalmas eszközzel. Már a hatodik széria zászlóshajójában is megtalálhatjuk ezt a kiegészítőt, csak a Watch SE nem tartalmazza, így egyedüliként nem érintette a korlátozás.

A kiskereskedelmi egységek polcairól ugyan nem kellett eltávolítani a szóban forgó termékeket, de kizárólag a meglévő készletet értékesíthették, utánpótlást nem rendelhettek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.