Hirdetés

Ismét szállít a Huawei-nek a Qualcomm



|

A Qualcomm ismét elindította az alkatrészek szállítását a Huawei felé, és hosszú távú együttműködésre törekszik a kínai óriással.

Hirdetés

Nyílt titok, hogy Amerika gyakorlatilag ütőkártyaként használja a Huawei-t a Kínával szemben vívott kereskedelmi háborújában. Amióta feketelistán van a Huawei, azóta nem csak a kínai óriás helyzete nehéz (és "bénult meg" gyakorlatilag az eddigi egyik legjobb okostelefon, ami valaha elkészült), hanem sok amerikai vállalaté is. 

Hirdetés

A Qualcomm is nehezen viselte például az elmúlt hónapokat, azonban Steve Mollenkopf, a vállalat ügyvezetője nemrég megerősítette, hogy a Qualcomm újra szállít a Huawei-nek. Mi több, hosszú távon is a kínai cég beszállítója lesz, arról azonban nem beszéltek, pontosan milyen alkatrészeket gyártanak a Huawei-nek. 

Júliusban Amerika kereskedelmi minisztériuma kijelentette, hogy speciális licenceket oszt majd azoknak az amerikai cégeknek, amelyek továbbra is együtt akarnak dolgozni a Huawei-jel. Az amerikai cégek azonban így is csak széleskörben elérhető komponenseket szállíthatnak, például mobilos chipeket. 

Az már augusztusban kiderült, hogy több mint 130 amerikai cég akar ilyen licenchez jutni, és a Huawei-jel tovább dolgozni. Bár a Huawei sok chipet maga gyárt, az eszközei jó részében Qualcomm alkatrészek is vannak. A Huawei csak tavaly több mint 11 milliárd dollárt költött amerikai alkatrészekre, érthető hát, hogy miért sérelmezi Donald Trump módszereit sok óriás, köztük a Microsoft, az Intel, a Qualcomm és a Micron is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.