Hirdetés

Ismét szerveződik a Musk vs. Zuckerberg ketrecharc



|

Könnyen lehet, hogy tényleg egymásnak esnek a milliárdosok.

Hirdetés

2023 igazán mozgalmas év lett a közösségi médiában, hiszen Elon Musk úgy döntött, hogy 17 évnyi fennállás után X néven viszi tovább a Twittert, eközben viszont Mark Zuckerberg támadást indított a milliárdos ellen, amikor megnyitotta a mikroblog riválisának szánt Threads kapuit a felhasználók előtt.

Musk nem vette jó néven, hogy a Meta első embere a Twitter "józanul vezetett alternatívájaként" prezentálta az új szolgáltatást, az ellentét pedig odáig fajult, hogy ki is hívta a szabadidejében dzsúdzsucuzó Zuckerberget egy ketrecharcra. A Facebook alapítója ugyan elfogadta a kihívást, ám az utóbbi hetekben mégis úgy tűnt, hogy nem lesz semmi a dologból. Egészen eddig.

Hirdetés

Musk ugyanis nemrég az X felületén adta a világ tudtára, hogy a platform élőben fogja közvetíteni a Zuckerberg elleni bunyóját, az esemény bevételeit pedig jótékony célra, veteránok támogatására fordítják.

Erre pedig maga a Meta-vezér is reagált, hol máshol, mint a Threadsen. Zuckerberg itt azt írta, hogy előzetesen augusztus 26-át javasolt az összecsapásra, de Musk nem jelzett vissza neki, holott ő akár ma is ringbe szállna ellene. A közösségi média guruja emellett egy övön aluli ütést is bevitt az X tulajdonosának: Musk posztjára válaszolva azt fejtegette, hogy vajon nem kellene-e egy megbízhatóbb platformon közvetíteni a bunyót, amely tényleg alkalmas jótékony célú pénzgyűjtésre.

Az utóbbi kijelentés azért lehet fájdalmas a rivális milliárdos számára, mivel az elmúlt hónapokban többször is látványosan felsült az akkor még Twitter néven futó X élő streaming funkciója. Ami pedig magát a verekedést illeti, a legújabb posztok alapján látszólag nincs akadálya a dolognak, az összecsapást követő hírverésen pedig valójában egyik fél sem tudna veszíteni.

Musk ugyanis éppen azzal van elfoglalva, hogy stabilizálja az értéke kétharmadát elvesztő X pénzügyi helyzetét, míg Zuckerberg azon aggódhat, hogy a fényes indulás ellenére ma már cseppet sem állnak jól a Threads felhasználói statisztikái. Az egótól duzzadó milliárdosok ringbe lépése mindkét oldalon aktivizálhatná a közönséget, az így elért számok pedig jól mutatnának a hirdetőknek szóló statisztikákban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.