Hirdetés

Ismét szövetségi vizsgálat folyik a Tesla ellen



|

A vád szerint Elon Musk a saját ingatlanának felújítását a cég erőforrásainak felhasználásával végeztette.

Hirdetés

Elon Musk Tesla-vezér az elmúlt években gyakran került bíróság elé: Perelték félrevezetésért a saját részvényesei, a SpaceX rakétáinak környezetre gyakorolt hatásáért környezetvédők, be nem váltott önvezetési ígéretei miatt Tesla-vásárlók egy csoportja, és ez tulajdonképpen csak a jéghegy csúcsa.  Tucatnyi perrel a háta mögött Musk nem tanul hibáiból és továbbra is szereti feszegetni a jog szabta kereteket.

A most kirobbanó ügy még tavaly kezdődött, mikor kiderült, hogy a cég belső vizsgálatot folytat vállalati erőforrásokkal való visszaélés miatt. Akkoriban jutott ki az a belsős információ, hogy Musk kirúgta Omead Afshar irodaigazgatót, mert az egy "speciális üveget" rendelt egy "titkos projekthez".

Hirdetés

Két különböző elmélet is napvilágot látott ezután. Az egyik az, hogy a különleges projekt a vezérigazgató háza volt, és a törvény szerint egy állami vállalat nem használhatja az erőforrásait egy magánprojektre. Nemrégiben azonban egy másik kiszivárgott jelentés azt állította, hogy a "különleges projektet" a cégnél 42-es projekt néven ismerték, és a cél valójában egy kastély építése volt a vezér számára Austinban.

Ami bizonyos, hogy a DOJ (Szövetségi Igazságügyi Minisztérium) tovább vizsgálódik az ügyben. Ez egy igen furcsa eset, hiszen Musk hiába a világ egyik leggazdagabb embere, és nyilvánvalóan nincs rászorulva efféle törvénysértő húzásokra, meredek, megkérdőjelezhető döntésekért neki sem kell a szomszédba menni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.